
Πρώτη στις δημοτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη η οργάνωση Φατάχ
Η οργάνωση Φάταχ του Μαχμούντ Αμπας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ωστόσο, σημαντικά είναι τα κέρδη και για την οργάνωση Χαμάς. Η τελευταία αύξησε τη δύναμή της στις μεγάλες πόλεις.
30
Η οργάνωση Φάταχ του Μαχμούντ Αμπας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ωστόσο, σημαντικά είναι τα κέρδη και για την οργάνωση Χαμάς. Η τελευταία αύξησε τη δύναμή της στις μεγάλες πόλεις.
Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα κέρδη της Χαμάς δείχνουν ότι η αναμέτρηση με την Φάταχ στις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού θα είναι σκληρή.
Εκλογικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Φάταχ κέρδισε περίπου 50 από τα 84 δημοτικά συμβούλια στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η Χαμάς κέρδισε περίπου 30, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά της πόλης Ράφα και της πόλης Καλκίλια στη Δυτική Όχθη.
Στην Καλκίλια εξελέγη δήμαρχος ένα μέλος της Χαμάς που κρατείται σε ισραηλινή φυλακή.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς


