
Απέλαση, η απάντηση του δημάρχου Τιρνάβου στο αίτημα αλλοδαπών εργατών για αύξηση
Με απέλαση απειλούνται οι αλλοδαποί εργάτες στον Τίρναβο, επειδή διεκδικούν αύξηση στο μεροκάματό τους. Σαφής προειδοποίηση από τον δήμαρχο της πόλης Θανάση Νασίκα. Στο πλευρό των εργατών η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και το Εργατικό Κέντρο Τιρνάβου.
43
Με απέλαση απειλούνται οι αλλοδαποί εργάτες στον Τίρναβο, επειδή διεκδικούν αύξηση στο μεροκάματό τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η απάντηση στο αίτημα των αγροτών ήλθε από τον δήμαρχο Τιρνάβου -γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή και στέλεχος της ΝΔ- Θανάση Νασίκα.
«Θα πρέπει να προσέξουν οι αλλοδαποί εργάτες, διότι οι αγρότες μπορεί να καταγγείλουν τις συμβάσεις εργασίας και τότε θα λήξουν οι άδειες εργασίας. Έτσι, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους» προειδοποίησε, στη διάρκεια σύσκεψης πριν από λίγες ημέρες στο δήμο.
Oι αλλοδαποί εργάτες -Αλβανοί στην πλειονότητά τους- δουλεύουν οκτάωρο με 25 ευρώ και τώρα διεκδικούν αύξηση πέντε ευρώ. Το Εργατικό Κέντρο, που έχει ταχθεί στο πλευρό τους, προτείνει στους αγρότες-εργοδότες να καταβάλουν 26,60 ευρώ την ημέρα, όσο δηλαδή είναι το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. Ωστόσο, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και δεν έχουν περιθώριο για αυξήσεις.
Μετά την άρνηση των αγροτών-εργοδοτών για αυξήσεις, οι εργάτες αποφάσισαν να σταματήσουν να δουλεύουν. Το γεγονός αυτό όμως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή, αφού στα χωράφια ελάχιστοι είναι οι Έλληνες εργάτες.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τιρνάβου ακούστηκε η πρόταση να καταγγελθούν οι συμβάσεις με τους μετανάστες «και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», ενώ ο δήμαρχος πρότεινε να αναζητηθούν Έλληνες εποχικοί εργάτες από άλλες περιοχές του Νομού Λάρισας, για τους οποίους θα δημιουργηθεί οικισμός, ώστε να φιλοξενούνται στην περίοδο αιχμής για τις αγροτικές δουλειές.
Μάλιστα, έπειτα από αυτή τη σύσκεψη εκδόθηκε ανακοίνωση-προειδοποίηση, στα αλβανικά. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών εργατών συναντήθηκαν με τον κ. Νασίκα και σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση ικανοποιητική για όλους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Δημαρχείο Τιρνάβου νέα σύσκεψη, στην οποία αυτή τη φορά κλήθηκαν και οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών εργατών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από το Εργατικό Κέντρο Τιρνάβου, στο πλευρό των αγροτών έχουν ταχθεί η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και η Επιτροπή ΚΚΕ Τιρνάβου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
- Βουλή: Ανάμεσα σε συμπληγάδες η κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
- Συνταξιοδότηση: Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών



