43

Ένας στους δέκα Έλληνες είναι άνεργος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, γεγονός που ανεβάζει τη χώρα μας πρώτη στη λίστα της ανεργίας στην ευρωζώνη και τρίτη στο σύνολο των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας παρέμεινε στο 10,2% τον Δεκέμβριο, για τρίτο συνεχή μήνα, και το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο με εκείνο της Ισπανίας, η ανεργία της οποίας παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο.

Στην ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας τον ίδιο μήνα ανήλθε στο 8,9% από 8,8% τον Φεβρουάριο (τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών), ενώ ανάμεσα στις 25 χώρες-μέλη της ΕΕ παρέμεινε στο 8,9%.

Ο αριθμός των ανέργων ήταν 12,8 εκατ. στην ευρωζώνη και 19,1 εκατ. στους «25».

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πολωνία (18,1%) και ακολουθεί η Σλοβακία (15,9%), ενώ αντιθέτως το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας είχαν τον Μάρτιο η Ιρλανδία (4,3%), το Λουξεμβούργο (4,5%) και η Αυστρία (4,6%).

Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν σε 13 χώρες, σε δέκα χώρες υποχώρησαν, ενώ σε δύο παρέμειναν αμετάβλητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ