Ευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει πως οι Έλληνες είναι εργασιομανείς
Μεγάλος μύθος αποδεικνύεται το στερεότυπο του «τεμπέλη» Έλληνα. Οι ώρες εργασίας στη χώρα μας μπορεί να είναι λιγότερες του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ, αλλά όσοι έχουν εργασία απασχολούνται πολύ περισσότερο από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους.
88
Μεγάλος μύθος αποδεικνύεται το στερεότυπο του «τεμπέλη» Έλληνα. Οι ώρες εργασίας στη χώρα μας μπορεί να είναι λιγότερες το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, ωστόσο αυτό οφείλεται κυρίως στο χαμηλό ποσοστό απασχόλησης.
Όσοι Έλληνες έχουν εργασία απασχολούνται πολύ περισσότερο όχι μόνο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ, αλλά και από χώρες που θεωρείται ότι επικρατεί η… εργασιομανία, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα για την απασχόληση στα 15 «παλαιά» κράτη-μέλη στην ΕΕ, που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής».
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Οικονομικό Ευρωπαϊκό Συμβουλευτικό Ομιλο, προάγει τη λύση της αύξησης των ωρών εργασίας για τη δυναμικότερη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η σημαντική υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με τον ΟΟΣΑ όσον αφορά τις κατά κεφαλήν ώρες εργασίας, της τάξεως περίπου του 15%, οφείλεται κυρίως στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό απασχόλησης της χώρας, το οποίο είναι το μικρότερο μεταξύ όχι μόνο των 15 ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των 26 χωρών του ΟΟΣΑ που καλύπτει η έρευνα.
Αν υπολογισθούν ανά εργαζόμενο, τότε οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα είναι αρκετά περισσότερες από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.
Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη αύξησης του ποσοστού απασχόλησης τόσο για την βελτίωση της παραγωγικότητας, όσο και για την επίτευξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.
Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας και η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, εν όψει μάλιστα των δημογραφικών κινδύνων που εγκυμονεί η αναμενόμενη γήρανση του πληθυσμού, η οποία θα μειώνει συνεχώς το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε η Στρατινάκη γιατί εμπλέκεται η σύζυγος της, σε διαθεσιμότητα ο Κακούσης
- Γροιλανδία: Εγκαινιάζονται τα προξενεία της Γαλλίας και του Καναδά
- Έλεγχος στρατηγικών όπλων: ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν πολυμερείς διαπραγματεύσεις
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
