Για ενδεχόμενη επιστροφή της αμμοομίχλης προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Την επανεμφάνισή της στον ελληνικό ουρανό αναμένεται να κάνει και πάλι την Πέμπτη η αμμοομίχλη από τη Σαχάρα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που θα επικρατεί στη Βόρεια Αφρική ενδέχεται να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό της Κυριακής.
43
Την επανεμφάνισή της στον ελληνικό ουρανό ενδέχεται να κάνει και πάλι την Πέμπτη η αμμοομίχλη από τη Σαχάρα, που την Κυριακή κάλυψε τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, και βάσει των προγνώσεων των μετεωρολόγων, το βαρομετρικό χαμηλό που θα επικρατεί στη Βόρεια Αφρική ενδεχομένως θα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό της Κυριακής.
«Εάν εξελιχθεί όπως το περιμένουμε, τότε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ενδέχεται να δημιουργηθούν μικροί ανεμοστρόβιλοι πάνω από την έρημο Σαχάρα, οι οποίοι θα σηκώσουν την άμμο» προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.
Κόκκοι άμμου υπήρχαν στην ατμόσφαιρα και τη Δευτέρα, αλλά σε πολύ μικρότερη πυκνότητα σε σχέση με την Κυριακή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Σκίρων» του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μέση συγκέντρωση κόκκων άμμου πάνω από το Λεκανοπέδιο κυμαινόταν γύρω στα 15 μικρογραμμάρια κόκκων ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ την Κυριακή είχε φτάσει τα 100.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παίζει κλαρίνο με δύο δάχτυλα και συγκινεί – Το μήνυμα του μέσω Instagram
- Παράσυρση πεζού στη Μαραθώνος – Δύο τραυματίες στο «Γεννηματάς»
- Ο Τραμπ «κατέβασε» το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους – «Λάθος υπαλλήλου» απάντησε ο Λευκός Οίκος
- LIVE: Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια
- Γαλλία: Νεαρή δικαστής και η μητέρα της απήχθησαν από αγνώστους που ζητούσαν λύτρα σε κρυπτονομίσματα
- Ο Λανουά άλλαξε τη συνήθειά του με τους ξένους διαιτητές
