
Στην ίδια θέση με Βαγδάτη-Καμπούλ κατατάσσεται το Λονδίνο ως πόλη «υψηλού κινδύνου»
Η βρετανική πρωτεύουσα είναι πόλη «υψηλού κινδύνου», σε αντίστοιχη θέση με τη Βαγδάτη, την Καμπούλ και την Ιερουσαλήμ, γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Times του Λονδίνου, προδημοσιεύοντας στοιχεία έρευνας για τη δράση τρομοκρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
51
Η βρετανική πρωτεύουσα είναι πόλη «υψηλού κινδύνου», σε αντίστοιχη θέση με τη Βαγδάτη, την Καμπούλ και την Ιερουσαλήμ, γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Times του Λονδίνου, προδημοσιεύοντας στοιχεία εκτεταμένης έρευνας για τη δράση τρομοκρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επικαλούμενη την έρευνα της Insurance Broker Aon -τα πλήρη στοιχεία της οποίας δίνονται στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας- η εφημερίδα επισημαίνει ότι 31 χώρες είναι πιο ευάλωτες στην τρομοκρατία σήμερα συγκριτικά με το 2004.
Σχεδόν οι μισές από τις χώρες «υψηλού κινδύνου» βρίσκονται στην Ευρώπη και το 23% αυτών στην Αφρική.
Ο διευθυντής της Αοn, Πολ Μπάσετ δήλωσε χαρακτηριστικά στους Times του Λονδίνου ότι όλο και περισσότεροι ριζοσπάστες ισλαμιστές στρατολογούνται στην Ευρώπη. «Εάν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία μια επίθεση κατά την περίοδο των εκλογών [5η Μαίου] στη Βρετανία, θα το κάνουν» εκτίμησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου

