Τον «Τροβατόρε» του Βέρντι ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τη δημοφιλή όπερα Τροβατόρε του Τζιουζέπε Βέρντι ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Απριλίου. Πρόκειται για την όγδοη παραγωγή όπερας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
31
Τη δημοφιλή όπερα Τροβατόρε του Τζιουζέπε Βέρντι ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Απριλίου. Πρόκειται για την όγδοη παραγωγή όπερας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η όπερα που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1853, στη Ρώμη, είναι βασισμένη σε λιμπρέτο του Σαλβατόρε Καμαράνο (βασισμένο επίσης στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Γκαρσία Γκουτιέρες).
Τη σκηνοθεσία της όπερας ανέλαβε ο Σάρλ Ρουμπώ. Τα σκηνικά της παράστασης σχεδίασε ο Ζαν-Νοέλ Λαβέσβρ, τα κοστούμια η Κάτια Ντιφλό και τους φωτισμούς ο Πιέρ Ντιπέ. Το ρόλο του Μανρίκο ερμηνεύει ο Σέρβος τενόρος Ζόραν Τοντόροβιτς, της Λεωνόρα η Μανόν Φεμπέλ, της Ατζουκένα η Αλεξάνδρα Παπατζιάκου και του Κόντε Λούνα ο Δημήτρης Τηλιακός.
Πρόκειται για μια μία από τις πιο αγαπημένες όπερες του κοινού, από την εποχή της πρεμιέρας του. Ο θρίαμβος της πρώτης παράστασης (19 Ιανουαρίου του 1853 στο θέατρο «Απόλο» της Ρώμης) ήταν τόσο μεγάλος, ώστε οι κριτικοί της εποχής απεκάλεσαν τον Βέρντι «Καίσαρα της Τέχνης».
Η δράση της όπερας εκτυλίσσεται στα βόρεια της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.
«Στην παράσταση οι θεατές γίνονται μάρτυρες σειράς θανάτων που τους διέπει η μανία της εκδίκησης. Πρόκειται για μία ιστορία μοντέρνα, αν σκεφτούμε ότι ακόμα και σήμερα άνθρωποι θυσιάζονται για αξίες και ιδανικά. Βασική μου επιδίωξη ήταν να κάνω κατανοητό το έργο καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα «σκοτεινό» λιμπρέτο» τόνισε στην παρουσίαση της επικείμενης παράστασης ο σκηνοθέτης, Σαρλ Ρουμπώ.
Την συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στην παραγωγή του Μεγάρου διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Νίκος Αθηναίος, ενώ τη μουσική διδασκαλία της Χορωδίας Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στην παράσταση ανέλαβε η Μαίρη Κωνσταντινίδου.
Παραστάσεις θα δίνονται (πλην της μεθαυριανής πρεμιέρας) την Κυριακή 10, στις 13 και τις 16 Απριλίου στις 21:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 75, 60, 45, 30 και 12 ευρώ (μαθητικό – φοιτητικό).Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442