Μοιράστηκαν τα «χαρτοφυλάκια» στα 20 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
«Χαρτοφυλάκια» στα 20 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας σαφές εσωκομματικό μήνυμα ότι δεν λαμβάνει υπόψη του τη συνήθη κομματική ιεραρχία.
43
«Χαρτοφυλάκια» στα 20 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας σαφές εσωκομματικό μήνυμα ότι δεν λαμβάνει υπόψη του τη συνήθη κομματική ιεραρχία.
Συγκεκριμένα, στη σκιώδη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας ανέλαβε ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ η Βάσω Παπανδρέου ανέλαβε τον Τομέα Oικονομίας, κάτι που, όπως αναφέρει το Βήμα, της είχε αρνηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς δεν της ανέθεσε ποτέ το υπουργείο Oικονομίας.
Το οργανωτικό του κόμματος θα ελέγχει εφεξής ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου Θανάσης Τσούρας, ενώ ο επίσης συνεργάτης του προέδρου Ευ.Παπαχρήστος αναλαμβάνει την επικοινωνία του κόμματος με τους φορείς.
Τον Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου ανέλαβε τον Τομέα Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Τουρισμού έναντι του Τομέα Εξωτερικών που είχε ως συντονίστρια.
Η μόνη που κατέλαβε τον ίδιο τομέα που είχε και στη Βουλή είναι η Μαρία Δαμανάκη, ωστόσο οι αρμοδιότητές της περιορίστηκαν καθώς τον αθλητισμό ανέλαβε ο Παναγιώτης Φασούλας, ενώ τον Τομέα Επικοινωνίας ανέλαβε ο Νίκος Αθανασάκης.
Στη θέση του υπευθύνου για τη Συμμετοχική Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέλαβε τον Αγροτικό Τομέα.
O Π.Κουκουλόπουλος, που εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς την πρόταση του Γ.Παπανδρέου, ανέλαβε τον Τομέα Περιβάλλοντος, στη Φώφη Γεννηματά ανετέθη ο Τομέας Νεολαίας, στην Νόρα Κατσέλη ο Τομέας Γυναικών, στην Αντζελα Γκερέκου ο Εθελοντισμός και στην Μαριλένα Κοππά ο Τομέας Μεταναστών.
Σε θέσεις που -σύμφωνα με κομματικό παράγοντα- μοιάζουν με εξορία τοποθετήθηκαν στελέχη για τα οποία ο κ. Παπανδρέου έχει κάποιες επιφυλάξεις, όπως ο Γ.Παναγιωτακόπουλος και η Μιλένα Αποστολάκη, που θα μετέχουν στην Επιτροπή Εκλογών υπό τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο. Στην ίδια επιτροπή θα μετέχει και ο κ. Χρ.Πολυζωγόπουλος.
.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει