Καταγγελία για απειλές εις βάρος του ΕΟΦ μετά την έφοδο στις αποθήκες Τζέκου
Απειλές σε βάρος του από κυκλώματα διακίνησης αναβολικών -μετά την εφόδο στις αποθήκες του Χρ.Τζέκου- κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Βαγιωνάς στην αρμόδια διακομματική επιτροπή, αποκαλύπτοντας παράλληλα την ύπαρξη εργοστασίου παραγωγής αναβολικών στην Ελλάδα.
51
Απειλές σε βάρος του από κυκλώματα διακίνησης αναβολικών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Βαγιωνάς ενώπιον της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διαφάνεια και τον Αθλητισμό. Εικοσιδύο τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του Οργανισμού κατόπιν της εφόδου στις αποθήκες του Χρ.Τζέκου.
«Ακόμα και την προηγούμενη Τετάρτη, δεχθήκαμε απειλητικό τηλεφώνημα» ανέφερε ο κ. Βαγιωνάς και συμπλήρωσε ότι ο προπονητής των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, δεν έχει πληρώσει ακόμα το πρόστιμο που του επέβαλε ο ΕΟΦ το Σεπτέμβριο και πως βάσει πληροφοριών «ο Τζέκος θα πέσει στα μαλακά».
Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κατήγγειλε την ύπαρξη εργοστασίου στην Ελλάδα, το οποίο έχει διαπιστωθεί να παρασκευάζει αναβολικά για εξαγωγή, με ετήσια παραγωγή 1.400.000 κουτιά.
Ο κ. Βαγιωνάς διευκρίνισε ότι ελλείψει προσωπικού, και μάλιστα εξειδικευμένου, ο ΕΟΦ αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ειδικά σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της διακίνησης «συμπληρωμάτων διατροφής», τα περισσότερα εκ των οποίων, όπως ανέφερε, εμπεριέχουν ουσίες που στην Ελλάδα κατατάσσονται στην κατηγορία των φαρμάκων με ετήσιο τζίρο 6 δις ευρώ.
Κατάθεση Σγουρού υπέρ Λ.Σαμπάνη
Ενώπιον της Επιτροπής εμφανίστηκε την Τετάρτη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ), πρώην γγ Αθλητισμού και νυν νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος επαναβεβαίωσε την πεποίθηση της Ομοσπονδίας πως ο Λεωνίδας Σαμπάνης δεν ήταν ντοπαρισμένος το καλοκαίρι.
«Με όλες τις ενέργειες που κάναμε, χωρίς να αμφισβητούμε τις αναλύσεις και την πρόθεση των θεσμικών οργάνων, πιστεύουμε ότι ο Λεωνίδας Σαμπάνης, παρότι βρέθηκε θετικός στον έλεγχο, είναι αθώος. Έχει περάσει πάρα πολλούς ελέγχους και ποτέ δεν είχε βρεθεί θετικός. Αυτή η ουσία δεν έχει ξαναβρεθεί σε αθλητή της Άρσης Βαρών. Ούτε μία στο εκατομμύριο» επισήμανε.
Ο κ. Σγουρός, διευκρίνισε ότι η Ομοσπονδία Αρσης Βαρών δεν υιοθετεί επισήμως το σενάριο περί «ουσίας που έριξαν στην πορτοκαλάδα του αθλητή εν αγνοία του μετά τον αγώνα». Ως εναλλακτική εκδοχή για το τι συνέβη με τον κ. Σαμπάνη ανέφερε ότι «οι τιμές μονάδος από εργαστήριο σε εργαστήριο, διαφέρουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]
- Νότια Κορέα: Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μοίρασε από λάθος bitcoins αξίας 40 δισ. δολαρίων
- Αυστραλία: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνουν οι Αρχές ενόψει της επίσκεψης Χέρτσογκ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
