30

Στο ζήτημα που προέκυψε με την παρτίδα των ακατάλληλων γιαουρτιών της αναφέρθηκε η ΦΑΓΕ. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η ανάκληση της συγκεκριμένης σειράς έχει ήδη περατωθεί πρακτικά εδώ και μία εβδομάδα, ενώ η ενημέρωση των Αρχών ήταν άμεση.

Ειδικότερα, η εταιρεία δηλώνει μόλις διαπίστωσε -μέσω δικού της εργαστηριακού ελέγχου- το πρόβλημα ευρωτίασης (μούχλα) και λειτουργώντας προληπτικά προχώρησε άμεσα στην ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά. Παράλληλα, ενημέρωσε λεπτομερώς τις αρμόδιες αρχές για τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όποιος καταναλωτής επικοινωνεί με την ΦΑΓΕ μέσω της Γραμμής Καταναλωτή (8001128000) για τυχόν προβληματικό προϊόν, η εταιρεία έχει ως πολιτική την άμεση αντικατάστασή του, οπουδήποτε και αν ο παραπονούμενος βρίσκεται.

Η ΦΑΓΕ διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει καθημερινά μέτρα για την προστασία του καταναλωτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ