Έντονες αντιδράσεις για το βιβλίο «Ποιος σκότωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι;»
Αναταραχή έχει προκαλέσει στην Ιταλία, και ιδιαίτερα στις τάξεις του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο, η νουβέλα Ποιος σκότωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι;. «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου» απαντά ο συγγραφέας Τζιουζέπε Καρούζο.
43
Αναταραχή έχει προκαλέσει στην Ιταλία, και ιδιαίτερα στις τάξεις του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο, η νουβέλα Ποιος σκότωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι; που υπογράφει ο Τζιουζέπε Καρούζο.
Μάλιστα, πολλά στελέχη του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού απαιτούν από τους εκδότες να το αποσύρουν άμεσα από την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, κεντρικός ήρωας του διηγήματος είναι ένας 25χρονος απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας, ο οποίος αδυνατεί να βρει σταθερή δουλειά εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Αποφασίζει, λοιπόν, να επιτεθεί στον πρωθυπουργό επειδή «δεν έχει μέλλον» και τελικά τον δολοφονεί στην «Σκάλα» του Μιλάνου.
Ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια στο Ευρωκοινοβούλιο και στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού, Αντόνιο Τατζάνι, δηλώνει αγανακτισμένος, υποστηρίζοντας ότι «το βιβλίο αυτό μπορεί να πέσει στα χέρια είτε φανατισμένων πολιτικά ανθρώπων είτε κάποιου διανοητικά άρρωστου που μπορεί να εμπνευστούν και να δράσουν εξαιτίας του».
Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο συγγραφέας του διηγήματος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην αριστερή εφημερίδα «L Unita», η οποία είχε για χρόνια διεξαγάγει «μια εκστρατεία μίσους» κατά του κ. Μπερλουσκόνι.
«Έχω σοκαριστεί. O συγγραφέας θα μπορούσε τουλάχιστον να κρατήσει την ίδια γραμμή στην ιστορία του αλλά να αλλάξει τα ονόματα των χαρακτήρων» αναφέρει, καταγγέλλοντας ότι τα όσα περιγράφονται στο βιβλίο μοιάζουν με μία πρόσφατη επίθεση κατά του κ. Μπερλουσκόνι, που σημειώθηκε μετά την έκδοση του βιβλίου, όταν ένας 28χρονος εκσφενδόνισε ένα τρίποδο κάμερας πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Καρούζο υποστηρίζει ότι ο ίδιος και οι εκδότες του σκέφτηκαν πάρα πολύ το αν θα διατηρούσαν το όνομα του κ. Μπερλουσκόνι. «Αποφασίσαμε να κρατήσουμε έναν τίτλο που θα τραβούσε την προσοχή» δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera.
Σχολιάζοντας, μάλιστα, την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο συγγραφέας είπε: «Δεν μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο σε έναν συγγραφέα για τέτοιου είδους γεγονότα, όσο δεν μπορείς να πεις ότι ευθύνεται ο Μέριλιν Μάνσον για τις δολοφονίες στα αμερικανικά σχολεία» είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Καρούζο, η νουβέλα του αντικατοπτρίζει «την καθ όλα πραγματική αγανάκτηση της σύγχρονης ιταλικής νεολαίας» και «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μια παρόμοια επίθεση μπορεί να συμβεί στην αληθινή ζωή αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442