Την αλβανική σημαία έσκισαν οι χούλιγκαν στον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Αλβανία
Ένας 19χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Αλβανίας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, γιατί έριξε τον ιστό και έσκισε την αλβανική σημαία. Ο νεαρός θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα.
71
Ένας 19χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής ομάδας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Αλβανίας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στις 17.15 τη Δευτέρα, γιατί έριξε τον ιστό και έσκισε την αλβανική σημαία. Ο νεαρός θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα.
Σε δήλωσή του για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος υπογράμμισε: «Ενέργειες μισαλλοδοξίας και φανατισμού είναι εντελώς ξένες με το πνεύμα του αθλητισμού. Οι ασχήμιες μιας μικρής μερίδας, μόνο κατ όνομα, φιλάθλων, καταδικάζονται απερίφραστα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».
Ανακοίνωση για το ατυχές περιστατικό εξέδωσε και η ΕΠΟ, καταδικάζοντας την πράξη ασέβειας προς το εθνικό σύμβολο ενός λαού και εκφράζοντας δημοσίως και απερίφραστα τη συγγνώμη της προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας για την απρεπή συμπεριφορά μιας μικρής μερίδας φιλάθλων.
«Τέτοιου είδους φαινόμενα» επισημαίνει η ΕΠΟ, «μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν, με επιπτώσεις εις βάρος των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Το ποδόσφαιρο δεν παράγει βία, αλλά ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για προβλήματα κοινωνικής διάστασης, τα οποία ενίοτε εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους».
Εν όψει τέλος του αγώνα των εθνικών ομάδων ανδρών Ελλάδας-Αλβανίας, η ΕΠΟ κάλεσε τους φιλάθλους να επιδείξουν «την προσήκουσα στους υποστηρικτές των πρωταθλητών Ευρώπης συμπεριφορά και να μην ανεχθούν πράξεις που δυσφημούν και βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ανακοίνωση για τον επικείμενο αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Αλβανία εξέδωσε επίσης ο Συνασπισμός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ελληνικό φίλαθλο κοινό θα αποδείξει ότι συμβάλλει στην αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και εθνικιστικής μισαλλοδοξίας.
Ο ΣΥΝ καλεί τους Αθηναίους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ το βράδυ της Τετάρτης, όπου Έλληνες και Αλβανοί μετανάστες θα παρακολουθήσουν μαζί την ποδοσφαιρική αναμέτρηση από γιγαντοοθόνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]
- Νότια Κορέα: Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μοίρασε από λάθος bitcoins αξίας 40 δισ. δολαρίων
- Αυστραλία: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνουν οι Αρχές ενόψει της επίσκεψης Χέρτσογκ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
