51

Με διακοπή συνεδριάσων στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και παναττική συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση της Δικαιοσύνης, ζητώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Βάσει δημοσιεύματος του Έθνους, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) αποφάσισε τη συνέχιση της διαμαρτυρίας με εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 11 Απριλίου και τετράωρες στάσεις εργασίας από 11 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, με παννατική πορεία εκείνη την ημέρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρούν σε οποιαδήποτε προοπτική παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων· την ημέρα που θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή θα πραγματοποιήσουν ακόμα μία τετράωρη στάση εργασίας και πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνων υπογραμμίζει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης, και καταγγέλλει την αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης για ζητήματα θεσμικά και οικονομικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ