71

Θύμα μυστηριώδους δολοφονίας στην περιοχή του Ελληνικού έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο 18χρονος Βασίλης Μαμόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την αστυνομία τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα, ο 18χρονος ήταν γιος της μικροβιολόγου Μαρίας Σαφού, την οποία είχε δολοφονήσει ο Κώστας Πάσσαρης τον Αύγουστο το 2001, μέσα στο φαρμακείο της αδελφής της στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια ληστείας.

Ο νεαρός, ο οποίος έμενε με τη γιαγιά του (ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από το φόνο της μητέρας του), είχε βγει από το σπίτι του και πήγε στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του για να αγοράσει τσιγάρα. Στην επιστροφή, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, σταμάτησε μπροστά του ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο εξ αυτών βγήκαν έξω και του επιτέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας από τους δύο αγνώστους τον πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ