53

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιείται την Κυριακή η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, που έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Μπλόκα στο εθνικά οδικά δίκτυα για την βεβαίωση παραβάσεων.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την Τροχαία στα σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου συχνά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, αστυνομικοί με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες θα ελέγχουν την κίνηση, ενώ πάνω από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα θα πετούν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. στα οποία θα επιβαίνουν αξιωματικοί της Τροχαίας.

Επίσης από νωρίς το πρωί έχουν στηθεί μπλόκα στις εθνικές οδούς, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου για τη βεβαίωση παραβάσεων που αποτελούν αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνοι ελιγμοί, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση σηματοδοτών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Oι αξιωματικοί της Τροχαίας συμβουλεύουν τους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να είναι ψύχραιμοι, προσεκτικοί, να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διαδρομή τους και να τηρούν τον Κώδικα Oδικής Κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεύμα εισόδου από τις 15:00 ως τις 23:00 δεν θα επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών Πατρών-Αθηνών, Θεσσαλονίκης-Αθηνών, Καβάλας-Θεσσαλονίκης, Ν.Μουδανιών-Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας-Σχηματαρίου.

Ανοιξιάτικος ο καιρός

Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν την Κυριακή κυρίως στην κεντρική και στη νότια Ελλάδα. Oι άνεμοι είναι νότιοι και πνέουν το πρωί στα δυτικά 5-6 μποφόρ. Αργότερα, τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ.

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στη δυτική, στην κεντρική και στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές (κυρίως στις βορειότερες περιοχές).

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 6 ως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 10 ως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 ως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 ως 21 βαθμούς (στη Βόρεια Κρήτη θα είναι δύο-τρεις βαθμούς υψηλότερη).

Στην Αττική υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Oι άνεμοι θα είναι νότιοι 3-4 μποφόρ και αργότερα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς ως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια. Oι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Τοπικά στα νότια θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ