31

Την προώθηση των διαδικασιών ένταξης του ΤΑΠ/ΟΤΕ στο ΙΚΑ, όπως προέβλεπε ο νόμος 3029 [νόμος Ρέππα], ζήτησαν την Τετάρτη με επιστολή τους προς τους υπουργούς Απασχόλησης Πανο Παναγιωτόπουλο και Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων που καλύπτονται ασφαλιστικά από το ταμείο αυτό, δηλαδή οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι στο ταμείο από τους 35.000 έφτασαν μόλις τους 15.000, παρά την αύξηση του προσωπικού των τριών οργανισμών τα τελευταία χρόνια, γιατί οι νεοπροσλαμβανόμενοι ασφαλίζονται πλέον στο ΙΚΑ. Τονίζεται επίσης ότι οι αναδιαρθρώσεις στις επιχειρήσεις αυτές επιβαρύνουν ιδιαίτερα το ΤΑΠ/ΟΤΕ και κάνουν τη βιωσιμότητά του ιδιαίτερα προβληματική.

Οι συνδικαλιστές καλούν τους δύο υπουργούς να πάρουν άμεσα αποφάσεις στην κατεύθυνση της ένταξης του ταμείου στο ΙΚΑ και προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις, υπενθυμίζοντας ότι σε προηγούμενη συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί το θέμα.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΤΕ στο ταμείο Δημήτρης Πατατούκας υπογράμμισε ότι η εθελούσια έξοδος 6.000 εργαζομένων που σχεδιάζεται στον οργανισμό, θα φέρει κόστος στο ταμείο που θα προσεγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο ΟΤΕ δεν έχει αποδώσει ακόμα στο ταμείο οφειλές από εθελούσιες εξόδους προηγουμένων ετών που φτάνουν στα 112 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παλαιές οφειλές του κράτους προς το ταμείο ανέρχονται σε 567 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ