Προς τα 47 δολάρια ανέρχονται οι τιμές του πετρελαίου
Προς τα 47 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε την Πέρμτη η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου μετά τα απογοητευτικά εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
27
Προς τα 47 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε την Πέρμτη η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου μετά τα απογοητευτικά εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αμερικανικού ελαφρού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε έως και τα 46,98 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 61 σεντς σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ σκαρφάλωσε υψηλότερα κατά 63 σεντς στα 44,31 δολάρια.
Η Energy Information Administration, ο στατιστικός βραχίονας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι η πτώση που σημείωσαν, την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιανουαρίου, τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα αργού ήταν σχεδόν διπλάσια από ό,τι ανέμενε η αγορά: κατά 3 εκατ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης μείωση κατά 500.000 βαρέλια των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης, αν και τα συνολικά αποθέματα προϊόντων διύλισης αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Πάνω από 500.000 βαρέλια ημερησίως παραγωγής αργού από τον αμερικανικό τομέα στον Κόλπο του Μεξικού, τη Νιγηρία και το νορβηγικό τομέα στη Βόρειο Θάλασσα εξακολουθούν να απουσιάζουν από την παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Ο περιορισμός των εξαγωγών ιρακινού αργού λόγω των συνεχών επιθέσεων στην πετρελαϊκή υποδομή στο βόρειο τμήμα της χώρας και των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στο νότιο τμήμα, υποχρέωσε, τέλος, τη Βαγδάτη, να μειώσει τα συμβόλαια πωλήσεων αργού τύπου «ελαφρύ Βασόρας» για την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου κατά 10% ή κατά περίπου 160.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε συναυλίες Κροάτη τραγουδιστή στη Βοσνία – Έρευνα από τις Αρχές
- Με διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΕΣΥ βρέθηκε αντιμέτωπος ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι με τον «κομμουνιστικό κίνδυνο»
- Ηλεία: Στο εδώλιο ο 39χρονος για τον βιασμό και την δολοφονία της 11χρονης ανιψιάς του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/2): Δράση με μπασκετικό Copa del Rey, Bundesliga και Serie A
- Λάρισα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και «κατάπιε» αυλές και σπίτια
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εντός του 2026 η καθολική εφαρμογή της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
