Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, κατά την πανηγυρική απονομή των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

31

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, κατά την πανηγυρική απονομή των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Αργυρό Μετάλλιο της ιδίας Τάξεως απενεμήθη στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για την επί 30 έτη κοινωνική προσφορά του, ενώ το Χάλκινο Μετάλλιο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών, απενεμήθη στο καθηγητή Ιατρικής, Γεώργιο Δάικο.

Επίσης, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε, μετά θάνατον, με βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών τον δάσκαλο Γιάννη Κανίδη για την πράξη αυτοθυσίας που επέδειξε στα τραγικά γεγονότα του σχολείου της Β.Οσετίας, όπου έχασε και την ζωή του.

Η πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας άνοιξε με ομιλία του Προέδρου του Ιδρύματος, Σπύρου Ιακωβίδη, με θέμα «Ο Όμηρος, η Τροία και ο Τρωικός Πόλεμος» ενώ ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Νικόλαος Ματσανιώτης, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Ακαδημίας για το έτος 2004.

Εκτός των προαναφερθέντων βραβευθέντων, οι υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις της Ακαδημίας Αθηνών έχουν ως εξής:

Τάξη των θετικών επιστημών

Ακίνδυνος Κελεπερτζής (Ορυκτολογία), Νικόλαος Κονισπολιάτης και Κωνσταντίνος Περισοράτης (Γεωλογία), Γεώργιος Μανουσάκης (αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Αθηνών), Γεώργιος Δάσιος και Φωτεινή Καριώτου, Επαμεινώνδας Παπαστράτος (Άλγεβρα), Αντώνιος Πρόκος και Ιωάννης Τσολακίδης (Γεωδαισία), Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση», Θεόδωρος Μουντοκαλάκης και Αναστάσιος Γερμενής (βιβλιομετρία και τεκμηρίωση στην Ελληνική Ιατρική), Αλέξανδρος Καρδούλης (Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Τροφίμων και Ποτών), Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

Τάξη των γραμμάτων και καλών τεχνών

Ηρακλής Λιόκης, Δημήτριος Χουλιαράκης, πρωτοσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας (ποίηση), Κωνσταντίνος Βαλιανάτος, Απόστολος Παληός (πιανίστες), Ιωσήφ Μπενάκης (ανάπτυξη σοβαρής ελληνικής μουσικής), Αχιλλέας Παπακώστας (ζωγραφική), Γεράσιμος Πεντόγαλος (βιβλίο, Γιατροί και Ιατρική της Κεφαλλονιάς 1500-1864), Δημήτριος Πασχαλίδης και Τάσος Χατζηαναστασίου (βιβλίο, Τα γεγονότα της Δράμας – Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 1941), Ελένη Παπά (βιβλίο Georgios Pachymeres Philosophia), Άννα Αρβανιτάκη (μονογραφία Ήρωας και Πόλη), Νικόλαος Καλτσάς, διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα γλυπτά. Κατάλογος), Σωτήρης Σόρογκας (Ζωγραφική), Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους (έκδοση Ορμύλια), Ιωάννης Τζαφέττας και Elvira Konecny (βιβλίο για τον μαικήνα Νικόλαο Δούμπα), Σιμόνη Ζαφειροπούλου (βιβλίο Ακολουθώντας τα βήματα του Μεγαλέξανδρου, 2.300 χρόνια μετά).

Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη

Νάνος Βαλαωρίτης (ποίηση), Δημήτρης Νόλλας (αφηγηματικός πεζός λόγος), Λένα Μερίκα (παιδική Λογοτεχνία), Αλέξανδρος Αργυρίου (Δοκίμιο).

Ιδρυμα Πέτρου Χάρη

Αλέξης Ζήρας και Πρόδρομος Μάρκογλου (Πεζογραφία).

Τάξη των ηθικών και Πολιτικών Επιστημών

Ειρήνη Βλαχάκη (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Χρήστος Μπαλόγλου (μελέτη Η επιρροή των στωικών στην πολιτική ζωή της Ρώμης), Σταύρος Παπαδάτος (εργασία Η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στο Αττικό Δίκαιο), Αθανασία-Ευαγγελία Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη (Νεοελληνική Φιλοσοφία), Πολύβιος Μπάλτας (Πανεπιστημιακός Αθλητισμός), Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύλου Το Ναυαρίνο, Λύντια Τρίχα (βιβλίο Δικηγορείν εν Αθήναις…Μια διαδρομή στον 19ο αιώνα), Ξένη Μηλιαρά-Βλαχάκη (πνευματική και κοινωνική δραστηριότητα στην Θεσσαλονίκη), Μαλβίνα Σφίγγα (συμβολή στην σύσφιξη των σχέσεων Ηρακλείου Κρήτης και Ιωνίας Μ. Ασίας), Ασπασία Ζέρβα (προβολή της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό), Στρατής Φιλιππότης (προβολή πολιτιστικής ζωής του Αιγαίου και ιδίως της Τήνου), Δημήτριος Λαϊνάς (δράση υπέρ των πολιτισμικών αξιών της Χίου), Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος (σημαντική πνευματική δραστηριότητα με υπερνίκηση των κινητικών του δυσχερειών), Ελένη Δάρα, Ιωάννα Μπίθα, Φωτεινή Σέρβου (εθελόντριες της ΑΘΗΝΑ 2004).

ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024