Την Κολυμβήθρα του Σιλοάμ ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι
Τα ερείπια της Κολυμβήθρας του Σιλοάμ ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Το ισραηλινό συμβούλιο αρχαιοτήτων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ανήκει ο χώρος, για να συνεχισθεί η ανασκαφή.
38
Τα ερείπια της Κολυμβήθρας του Σιλοάμ ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ, όπου σύμφωνα με τη Βίβλο ο Ιησούς έδωσε σε έναν τυφλό το φως του.
Κρυμμένη στη σημερινή αραβική συνοικία Σιλβάν, οι αρχαιολόγοι φέρνουν προσεκτικά στο φως της Κολυμβήθρα, μια δεξαμενή όπου ακόμη τρέχει νερό από τη διπλανή πηγή. Η Κολυμβήθρα του Σιλοάμ χρησιμοποιείτο από τους εβραίους για να κάνουν βαπτίσεις μέχρι περίπου το 70 μ.Χ., όταν οι Ρωμαίοι κατέστρεψαν τον εβραϊκό ναό.
Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών οι αρχαιολόγοι έχουν φέρει στο φως τη μήκους 50 μέτρων δεξαμενή και τον αύλακα που έφερνε νερό από την πηγή στην Κολυμβήθρα. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο φως τμήμα του πέτρινου δρόμου που οδηγούσε από την Κολυμβήθρα στον εβραϊκό ναό.
«Τη στιγμή που κάναμε την ανακάλυψη, είμασταν σίγουροι πως επρόκειτο για την Κολυμβήθρα του Σιλοάμ» δήλωσε ο αρχαιολόγος Ελί Σουκρόν.
Η αρχαιολογική ομάδα που ερευνά την περιοχή εργάζεται για το ισραηλινό συμβούλιο αρχαιοτήτων. Από την ανασκαφή ήρθαν επίσης στο φως εβραϊκά νομίσματα της βιβλικής περιόδου, καθώς και κεραμικά θραύσματα, αντικείμενα που ενίσχυσαν την άποψη των αρχαιολόγων ότι ανακάλυψαν την Κολυμβήθρα του Σιλοάμ.
Το ισραηλινό συμβούλιο αρχαιοτήτων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ανήκει ο χώρος, για να συνεχισθεί η ανασκαφή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442