38

Τη δημιουργία ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και καθηγητές-μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι στην επιτροπή μετέχουν καταξιωμένα πρόσωπα με γνώση της Δημόσιας Διοίκησης και της οικονομικής διάστασης. Υπογράμμισε πως η επιτροπή θα έχει πλήρη ανεξαρτησία και δεν θα είναι βοηθητικό όργανο της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι το διοικητικό της έργο θα υποστηρίζεται απο το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.

Η επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την αποκέντρωση και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ενώ σημείωσε ότι θα μπορεί να κάνει και κριτική.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτή η επιτροπή θα βοηθήσει στην προσπάθεια για απλοποίηση των διαδικασιών και σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

Πρόεδρος της Επιτροπής ο ακαδημαϊκός Επ.Σπηλιωτόπουλος και μέλη ο Δ.Αργυριάδης (καθηγητής Πανεπιστημίου), ο Γ.Δημόπουλος (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Γ.Κασσιμάτης (καθηγητής), η Ελένη Λουρή (καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Αντ.Μακρυδημήτρης (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Γ.Μπήτρος (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), η Αθανασία Παπαλεξανδρή (αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Θ.Παπαλεξόπουλος (πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ) και ο Σπ.Φλογαΐτης (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Δηλώσεις Αθανασάκη

«Και στο μεγάλο θέμα της γραφειοκρατίας η ΝΔ δηλώνει ανέτοιμη να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

«Πριν από τις εκλογές η Ν και ο κ. Καραμανλής δήλωναν πανέτοιμοι για την πάταξη της γραφειοκρατίας, μιλώντας ως και για την επανίδρυση, υποτίθεται, του κράτους. Δέκα μήνες μετά, ο πρωθυπουργός δημιουργεί μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία, όπως ανακοινώθηκε, θα εκφράζει τις θέσεις και τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, και θα κάνει προτάσεις για τομές που απαιτούνται» σημείωσε.

«Και σ αυτό, δηλαδή το μεγάλο θέμα της γραφειοκρατίας και της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο ενδιαφέρει κάθε πολίτη, η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει ανέτοιμη να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Και σ αυτό το μεγάλο θέμα καταγράφεται ήδη ο πρώτος χαμένος χρόνος για την κυβέρνηση της ΝΔ» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ