30

Στη διάθεση των οδηγών βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ένα ακόμα τμήμα της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για το τμήμα Πολύμυλος – Βέροια (παράκαμψη Καστανιάς) μήκους 26 χιλιομέτρων. Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ολόκληρη η Εγνατία θα είναι έτοιμη το 2008.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας, ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Στην ομιλία του ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει το έργο για τη δυτική Μακεδονία και τόνισε τη συμβολή των προηγούμενων κυβερνήσεων και ηγεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ στην υλοποίηση της Εγνατίας, καθώς και στο σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει οι τεχνικές εταιρείες.

Το τμήμα της Εγνατίας από τον Πολύμυλο έως τη Βέροια έρχεται να υποκαταστήσει την διάβαση της Καστανιάς και να συντομεύσει το χρόνο από την Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη κατά τουλάχιστον μισή ώρα.

Από το σύνολο των 26 χιλιομέτρων, για δύο χιλιόμετρα ο δρόμος θα είναι αμφίδρομης κατεύθυνσης δεδομένου ότι στην αρχική σύμβαση δεν προβλέπονταν η κατασκευή δύο σηράγγων.

Ο κ. Λαλιώτης δήλωσε χαρούμενος που σταδιακά ολοκληρώνεται ένα έργο που συνδέθηκε στενά με το όνομά του και επισήμανε ότι τα έργα δεν σταματούν με την αλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά έχουν συνέχεια.

Σημειώνεται ότι από σήμερα την παράκαμψη θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές των συστημάτων τηλεματικής, θα επιτραπεί η κυκλοφορία και στα μεγάλα οχήματα.

Τα διόδια θα λειτουργήσουν την άνοιξη.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ