Στόχος βανδαλισμού η κέρινη φάτνη με τα ομοιώματα του ζεύγους Μπέκαμ
«Θύμα» βανδαλισμών έπεσε η φάτνη της Γέννησης στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό του Λονδίνου, στην οποία ο Ιωσήφ και η Μαρία είχαν τη μορφή του ζεύγους Μπέκαμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου, το έκθεμα έκλεισε.
38
«Θύμα» βανδαλισμών έπεσε η φάτνη της Γέννησης στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό του Λονδίνου, στην οποία ο Ιωσήφ είχε τη μορφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Παναγία τη μορφή της Βικτόρια Μπέκαμ, ενώ τους τρεις μάγους υποδύονταν ο Τόνι Μπλερ, ο Τζορτζ Μπους και ο πρίγκιπας Φίλιππος.
«Τα πρόσωπα του Ντέιβιντ και της Βικτόρια υπέστησαν ζημιές από έναν επισκέπτη την Κυριακή. Το μουσείο τα απέσυρε και η σκηνή της Γέννησης έκλεισε» ανακοίνωσε το μουσείο.
Η κέρινη φάτνη προκάλεσε έντονη πολεμική τις προηγούμενες ημέρες, καθώς το Βατικανό κατήγγειλε την κακογουστιά της, ο ανώτατος ιεράρχης της Καθολικής Εκκλησίας στην Αγγλία, καρδινάλιος Μέρφι Ο Κόνορ έκρινε «επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τους Χριστιανούς» και η πρεσβυτεριανή εκκλησία είχε ζητήσει να μην εκτίθεται στο κοινό εκτιμώντας ότι προκαλεί σοκ σε πολύ κόσμο.
Εκτός του ζεύγους Μπέκαμ και των Μπους, Μπλέρ και Φιλίππου, τη φάτνη πλαισίωναν βοσκοί με τα χαρακτηριστικά των ηθοποιών Χιου Γκραντ και Σάμιουελ Τζάκσον και του τηλεοπτικού παρουσιαστή ψυχαγωγικών εκπομπών Γκράχαμ Νόρτον. Ο άγγελος στο κέρινο ομοίωμα είχε τα χαρακτηριστικά της τραγουδίστριας Κάιλι Μινόγκ.
Ο βρετανικός Τύπος είχε εκφράσει επίσης δυσαρέσκεια σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Η εφημερίδα Times αποδοκίμασε το κέρινο έκθεμα γράφοντας ότι συνιστά «ένα ομοίωμα της λατρείας της διασημότητας που αγγίζει τα όρια του παραλόγου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442