
Αρση του αποκλεισμού των κυβερνητικών κτιρίων αποφάσισε η ουκρανική αντιπολίτευση
Να άρουν τους αποκλεισμούς κυβερνητικών κτιρίων κάλεσε την Τετάρτη τους χιλιάδες οπαδούς της αντιπολίτευσης ο Βίκτορ Γιουστσένκο. Ταυτόχρονα, τους συνεχάρη για τη στάση τους, που επέτρεψε στον ίδιο «να κατακτήσει την οριστική νίκη».
31
Να άρουν τους αποκλεισμούς κυβερνητικών κτιρίων κάλεσε την Τετάρτη τους χιλιάδες οπαδούς της αντιπολίτευσης ο Βίκτορ Γιουστσένκο. Ταυτόχρονα, τους συνεχάρη για τη στάση τους, που επέτρεψε στον ίδιο «να κατακτήσει την οριστική νίκη».
Κατά το Γερμανικό Πρακτορείο, ωστόσο,η ουκρανική αντιπολίτευση σχεδιάζει να συνεχίσει τον αποκλεισμό του Προεδρικού Μεγάρου στο Κίεβο.
«Αίρουμε τον αποκλεισμό. Αλλά θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις στα κυβερνητικά κτίρια» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βίκτορ Γιουστσένκο.
«Σας συγχαίρω για τη μεγάλη μας νίκη» είπε ενώπιον των συγκεντρωμένων οπαδών στο Κίεβο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να επιστρέψουν με ηρεμία στα σπίτια τους, εγγυώμενος πάντως ότι οι σκηνές στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας δεν πρόκειται να… αποσυναρμολογηθούν μέχρι τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών της 26ης Δεκεμβρίου.
Και… αστειευόμενος για την χαοτική κατάσταση που επικράτησε στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γιουστσένκο είπε ότι με τον τρόπο αυτό η χώρα του έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου.
«Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει τη θέση μας στον χάρτη. Καλύψαμε τα κενά της παιδείας σε Ασία και Αμερική» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, καταχειροκροτούμενος από τους θιασώτες της «πορτοκαλί» επανάστασης.
Η εκτόνωση της κρίσης επιτεύχθηκε έπειτα από τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και την ψήφιση από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας των αλλαγών στον εκλογικό νόμο, αλλά και τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα που περιορίζουν τις προεδρικές αρμοδιότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ίκερ Κασίγιας δεν θέλει τον Μουρίνιο στην Ρεάλ
- Νέα εμφάνιση Καραμανλή – Η αγεφύρωτη απόσταση του πρώην πρωθυπουργού από Μητσοτάκη
- Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-2: Οι Βοιωτοί έκαναν επική ανατροπή στο 100′ και με τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις!
- LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Ταμείο Ανάκαμψης: Τα κομμάτια της «πίτας» με τους πολλούς αποδέκτες και η Ελλάδα



