
Δεν είναι δεδομένη η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σύμφωνα με την Αυστρία
Η Βιέννη ζητά να περιληφθεί στο τελικό κείμενο της ΕΕ για την Τουρκία η πιθανότητα σύνδεσης υπό καθεστώς που δεν θα σημαίνει απαραιτήτως πλήρη ένταξη. «Θέλουμε ένα τελικό κείμενο που θα αναφέρει ότι ο στόχος είναι ανοιχτός» τονίζει ο καγκελάριος Σιούσελ.
51
Η Βιέννη ζητά να περιληφθεί στο τελικό κείμενο της ΕΕ για την Τουρκία η πιθανότητα σύνδεσης με την ΕΕ υπό καθεστώς που δεν θα σημαίνει απαραιτήτως πλήρη ένταξη. «Θέλουμε ένα τελικό κείμενο που θα αναφέρει ότι ο στόχος είναι ανοιχτός» δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος Βόλφγκανγκ Σιούσελ.
«Είναι πολύ σημαντικό να διατυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κείμενο ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή» σημείωσε ο Σιούσελ μία ημέρα αφότου κυκλοφόρησε από την ολλανδική προεδρία το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης-17ης Δεκεμβρίου.
Στο προσχέδιο συμπερασμάτων περιλαμβάνονται σκληροί όροι για την Αγκυρα, περιλαμβανομένης de facto αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πιθανών μόνιμων περιορισμών στη μετανάστευση εργατικού δυναμικού προς κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ίκερ Κασίγιας δεν θέλει τον Μουρίνιο στην Ρεάλ
- Νέα εμφάνιση Καραμανλή – Η αγεφύρωτη απόσταση του πρώην πρωθυπουργού από Μητσοτάκη
- Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-2: Οι Βοιωτοί έκαναν επική ανατροπή στο 100′ και με τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις!
- LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Ταμείο Ανάκαμψης: Τα κομμάτια της «πίτας» με τους πολλούς αποδέκτες και η Ελλάδα



