
Κατάθεση Αθνάρ σε κοινοβουλευτική επιτροπή για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη
Αντιμέτωπος με σειρά ερωτημάτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου θα βρεθεί τη Δευτέρα ο τέως πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, κατά την κατάθεσή του ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση.
53
Αντιμέτωπος με σειρά «καυτών» ερωτημάτων για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τρένων στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου, θα βρεθεί τη Δευτέρα ο τέως πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, κατά την κατάθεσή του ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά τα στοιχεία για το χτύπημα.
Όπως αναφέρει το BBC, η κατάθεση του Αθνάρ στην κοινοβουλευτική επιτροπή αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο τέως πρωθυπουργός θα κληθεί -μεταξύ άλλων- να απαντήσει εάν είχε πληροφορίες ότι επίκειτο τρομοκρατική επίθεση και κατά πόσο θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα για να αποφευχθεί η τραγωδία.
Παράλληλα, ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ θα ερωτηθεί γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν από τις γενικές εκλογές στη χώρα, επέμενε ότι στο χτύπημα εμπλεκόταν η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, ενώ τα στοιχεία έδειχναν προς την κατεύθυνση εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ισπανική αστυνομία είχε προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση για τον κίνδυνο άμεσης εκδήλωσης επίθεσης από ισλαμιστές είτε εντός της χώρας, είτε κατά ισπανικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Ο ίδιος ο Αθνάρ έχει εμμέσως παραδεχθεί ότι ίσως να είχε υποτιμήσει τον ισλαμικό κίνδυνο.
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα εκτιμά ότι η κατάθεση του Αθνάρ θα ντροπιάσει την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, ενώ η συντηρητική παράταξη εκλαμβάνει την κατάθεση ως ευκαιρία για να αποδειχθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία της Ισπανίας ενήργησε καλή τη πίστει, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.
Τον Αθνάρ αναμένεται να υποδεχθούν έξω από το Κοινοβούλιο με «θερμές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι δηλώνουν αηδιασμένοι από την πολιτική εκμετάλλευση των βομβιστικών επιθέσεων, που στοίχισαν τη ζωή σε 191 άτομα, ενώ περισσότεροι από 1.800 τραυματίστηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρίγκιπας Λούις: Γίνεται 8 χρόνων και οι γονείς του στέλνουν τις ευχές τους
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
