36

Ένας άνδρας 21 ετών συνελήφθη την Παρασκευή στην Κίνα ως ύποπτος για τις δολοφονίες οκτώ μαθητών γυμνασίου μέσα στους κοιτώνες του σχολείου τους στην επαρχία Χενάν.

Ο Γιαν Γιανμίνγκ συνελήφθη όταν η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία επειδή ο νεαρός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος των μαθητών παραμένει άγνωστο, όμως κινεζική εφημερίδα γράφει σήμερα ότι ο Γιαν αντιμετώπιζε εχθρικά τα παιδιά που φοιτούσαν σε ακριβά σχολεία. Πολλοί κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της Κίνας αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στο γυμνάσιο ή στο πανεπιστήμιο λόγω των ακριβών διδάκτρων.

Η επίθεση έγινε τη νύχτα της Πέμπτης, όταν ο δράστης εισέβαλε στον κοιτώνα των αγοριών στο σχολείο του Ρουζού και μαχαίρωσε δώδεκα μαθητές. Οκτώ παιδιά πέθαναν και τα υπόλοιπα τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters