Με μείωση 5% – 8% κλείνει η τουριστική περίοδος του 2004
Με μείωση μεταξύ 5% και 8% αναμένεται να κλείσει η φετινή τουριστική περίοδος, σηματοδοτώντας για τρίτη συνεχή χρονιά την αδυναμία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στις προτιμήσεις των ξένων πελατών.
27
Με μείωση μεταξύ 5% και 8% αναμένεται να κλείσει η φετινή τουριστική περίοδος, σηματοδοτώντας για τρίτη συνεχή χρονιά την αδυναμία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στις προτιμήσεις των ξένων πελατών, σε αντίθεση με πολλές ανταγωνίστριες χώρες.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, ο αριθμός των τουριστών εκτιμάται στα 13 εκατ. ενώ οι «καθαρά» τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να εμφανίσουν μεγαλύτερη μείωση.
Στον αντίποδα των δυσμενών αυτών εξελίξεων για τον ελληνικό τουρισμό, η Tουρκία «έκλεισε» το 10μηνο Iανουαρίου-Oκτωβρίου 2004 με αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό 25% σε σχέση με το 10μηνο του 2003 και έφθασε τα 15,8 εκατ. επισκέπτες.
Mέσα στο κλίμα αυτό τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Eυρώπης και κυρίως σε Γερμανία και Bρετανία αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα να κυκλοφορούν τους νέους τιμοκαταλόγους τους για τις διακοπές του 2005.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ξενοδοχείων εμφανίζεται με ίδιες ή μειωμένες τιμές σε σχέση με το 2004, ενώ σημαντική αύξηση έχουν οι ειδικές προσφορές και οι εκπτώσεις που εμφανίζονται στους καταλόγους των τουριστικών γραφείων.
Παράλληλα ένα σημαντικό στοιχείο που δημιουργεί έντονα προβλήματα στους τουριστικούς οργανισμούς και στις πωλήσεις μέσω τουριστικών γραφείων των πακέτων διακοπών είναι οι κρατήσεις μέσω Internet. Aκόμη και τα μεγαλύτερα γραφεία της Eυρώπης αισθάνονται ιδιαίτερα έντονη την πίεση των on lines booking και ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν, δημιουργώντας τα δικά τους συστήματα κρατήσεων με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η νέα διεθνής τάξη πραγμάτων με τη λογική MAGA
- ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η κατοικία από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε μέσο κοινωνικού αποκλεισμού
- Endangered Games του Σωκράτη Φατούρου: Η ύλη στο όριο της εξαφάνισης στην The Intermission Art Gallery
- Μητσοτάκης: Δεν πήγε στη Βουλή, δεν πήγε στο Νταβός, πήγε για… σκι στα Καλάβρυτα
- Ακυρώθηκε γκολ του Ποντένσε (vid)
- Λόρα: Η μαρτυρία για τον ρόλο συγκεκριμένου προσώπου που δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις

