Επίθεση Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική της ΝΔ με άξονα την «παρωδία απογραφής»
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί εξαπέλυσε από το 15ο Συνέδριο του Ελληνοαμεκανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου. Μίλησε δε για μια «παρωδία δήθεν δημοσιονομικής απογραφής».
71
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί εξαπέλυσε από το 15ο Συνέδριο του Ελληνοαμεκανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Μίλησε δε για μια «παρωδία δήθεν δημοσιονομικής απογραφής».
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθη και φτωχό απολογισμό στο πρώτο οκτάμηνο της θητείας της και έκανε λόγο για μια «παρωδία δήθεν δημοσιονομικής απογραφής», την οποία, όπως ανέφερε, «έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ με αδιαφάνεια σε μια περίοδο οκτώ μηνών, κατά την οποία αναθεώρησε επανειλημμένα προς τα πάνω το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία εικόνα καμένης γης».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς -για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση- η δήθεν απογραφή είχε και έχει εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις. Καταρράκωσε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, μια αξιοπιστία που χτίστηκε μεθοδικά για χρόνια».
Μίλησε επίσης για πλήρη παράλυση του δημοσιονομικού μηχανισμού, αδυναμία ελέγχου των δαπανών, καθίζηση των φορολογικών εσόδων του κράτους τους τελευταίους οκτώ μήνες και τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε επιτήρηση από την ΕΕ.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει αλλαγές, ώστε να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μίλησε για μια οικονομία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ένα φορολογικό σύστημα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη, ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών και καταπολέμηση της ανεργίας με σύγχρονο σύστημα μάθησης και κατάρτισης.
Προχώρησε δε σε οικονομικές προτάσεις που αφορούν την παροχή επιδόματος για το πετρέλαιο, τις φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών και ζήτησε τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη στο «ανήσυχο» και «αβέβαιο» διεθνές περιβάλλον, στις αμερικανικές εκλογές -«αύριο βράδυ θα ξέρουμε το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, θα ξέρουμε αν στους πολίτες της μοναδικής σήμερα παγκόσμιας υπερδύναμης θα κυριαρχήσει ο φόβος και η εσωστρέφεια ή η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά- τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία και ζήτησε δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Η νέα διεθνής τάξη πραγμάτων με τη λογική MAGA
- ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η κατοικία από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε μέσο κοινωνικού αποκλεισμού
- Endangered Games του Σωκράτη Φατούρου: Η ύλη στο όριο της εξαφάνισης στην The Intermission Art Gallery
- Μητσοτάκης: Δεν πήγε στη Βουλή, δεν πήγε στο Νταβός, πήγε για… σκι στα Καλάβρυτα
- Ακυρώθηκε γκολ του Ποντένσε (vid)
- Λόρα: Η μαρτυρία για τον ρόλο συγκεκριμένου προσώπου που δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις

