Με κέρδη 1,05% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει λίγο κάτω από τις 2.500 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 2.489,19 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 187,2 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μικρές απώλειες, με «οδηγό» τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σε όλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 2.904,83 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 1,27% στις 1.374,09 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,90% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,72%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Συμμετοχών (+2%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (-0,28%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,76% στα 12,14 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,55% στα 21,88 ευρώ) και της Alpha Bank (+2,18% στα 22,46 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 192 σημείωσαν άνοδο, 93 υποχώρησαν και 119 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρές καταγγελίες γονέων και μαθητών για διευθύντρια Λυκείου στον Νέο Κόσμο – Σοκάρουν οι μαρτυρίες
- Από τον Μπραντ Πιτ στη Σοφία, τη Τζάκι και τη Μελίνα: Ένας ύμνος στην αληθινή σταρ και μούσα, την Ύδρα
- Φυλακές Δομοκού: Προφυλακιστέοι ο αρχιφύλακας και ο Βούλγαρος κρατούμενος για τη δολοφονία του ισοβίτη
- Η «σπάνια κατάσταση» του Τούντορ στην Τότεναμ
- «Βιολάντα»: Νέες αποκαλύψεις για το υπόγειο του εργοστασίου – Πιθανές οι διώξεις και άλλων προσώπων
- Βρέχει στην Αθήνα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
