Μήνυση ΕΟΤ κατά διαφημιστικής εταιρείας για άκαιρη προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Εναντίον της διαφημιστικής εταιρείας ΑΔΕΛ στρέφεται ο ΕΟΤ, καθώς η εταιρεία προέβαλε ολοσέλιδη διαφήμιση στο τεύχος Οκτωβρίου του Der Spiegel, καλώντας τους Ευρωπαίους να επισκεφθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δύο μήνες μετά την τέλεσή τους.
27
Εναντίον της διαφημιστικής εταιρείας ΑΔΕΛ στρέφεται ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για διαφημιστικές καταχωρήσεις, που έγιναν από την εταιρεία σε ξένα περιοδικά και εφημερίδες, χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να δυσφημισθεί η Ελλάδα.
Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέθεσε τη διερεύνηση του θέματος στον υφυπουργό Αναστάσιο Λιάσκο.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, με εντολή του υφυπουργού, για τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους για τις άκαιρες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε ξένα περιοδικά και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων το γερμανικό περιοδικό Dεr Spiegel, με τις οποίες εκαλείτο το αναγνωστικό κοινό να επισκεφθεί την Αθήνα επ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αυτοί είχαν ήδη λήξει, προέκυψε ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, δεν υπέβαλε για τον απαραίτητο έλεγχο στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΤ τα κείμενα και τις μακέτες των καταχωρήσεων που εστάλησαν προς δημοσίευση, όπως ορίζεται από τη σύμβαση, με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού.
Η διοίκηση του ΕΟΤ, εφαρμόζοντας το νόμο και τη σύμβαση, θα προχωρήσει στην επιβολή σε βάρος της εταιρείας των προβλεπόμενων κυρώσεων, επιφυλασσόμενη και για την αποκατάσταση κάθε είδους ζημιάς του Δημοσίου από αντισυμβατικές πράξεις και παραλείψεις εκ μέρους της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΑΕΛ Novibet-Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα των Θεσσαλών στη 10η θέση μέσω VAR, «βύθισαν» τους φιλοξενούμενους
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη
- Ο Θουκυδίδης στο Νταβός: Τι σημαίνει και από πού προέρχεται η φράση που χρησιμοποίησε ο Μαρκ Κάρνεϊ;
- Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν και απαιτούν σεβασμό, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Αφγανιστάν
- Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1: Πέρασε από την Αρκαδία με σκόρερ τον Γιόβιτς (vids)

