Επερώτηση 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική ασφάλιση
Επίκαιρη επερώτηση για τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης κατέθεσαν την Τετάρτη 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον Χρ.Πρωτόπαπα. Οι βουλευτές αναφέρονται στην «ιδιαίτερα σοβαρή μείωση των εσόδων» των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων.
27
Επίκαιρη επερώτηση για τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης κατέθεσαν την Τετάρτη 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Β΄Αθηνών Χρήστο Πρωτόπαπα.
Απευθυνόμενοι στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται στην «ιδιαίτερα σοβαρή μείωση των εσόδων» των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων, και σημειώνουν ότι η κυβέρνηση αμφισβητεί την εθελούσια ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ.
Επίσης, επισημαίνουν ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την ομαδοποίηση των επικουρικών ταμείων και ότι δεν υλοποιούνται οι διατάξεις του νόμου 3232/2004 για τη διαδοχική ασφάλιση.
Ακολούθως, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν προωθεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και αφήνει τα προβλήματα να διογκώνονται ώστε να προετοιμάσει τις συνθήκες για να προχωρήσει σε μια «κοινωνική-ασφαλιστική απογραφή», ανάλογη εκείνης που έπραξε στην οικονομία.
Τέλος, προβλέπουν ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις για το 2005 δεν θα είναι ουσιαστικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό να προκριθούν οι ελληνικές ομάδες στις επόμενες φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων»
- Πατήσια: «Μαϊμού» τεχνικός προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη – Την έσωσε η γειτόνισσά της
- «Φουντώνουν» τα σενάρια αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν – Άφαντος ο Χαμενεΐ
- Καιρός: Έρχονται ισχυροί νοτιάδες που φέρνουν βροχές, καταιγίδες και ομίχλες
- Προμηθέας Πάτρας – Άρης Betsson 97-103: Με 4άδα «φωτιά» και «κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Η φύση είχε τον τελευταίο λόγο: Αναβολή για το «Skyscraper Live» με τον Άλεξ Χόνολντ – Πότε θα σκαρφαλώσει τελικά

