71

Προβάδισμα 7,9 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την MRB το διάστημα 11-15 Οκτωβρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 39,2% έναντι 31,3% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1%, ο ΣΥΝ με 3,7% και ο ΛΑΟΣ με 2%. Όσον αφορά στην ικανότητα διακυβέρνησης, η ΝΔ προηγείται με 44,9% έναντι 32,8% του ΠΑΣΟΚ.

Ο νυν πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για το αξίωμα αυτό με ποσοστό 47,7% έναντι 34,7% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 60,85% έναντι 57,6% του Γιώργου Παπανδρέου και ακολουθούν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με 43,7%, η Αλέκα Παπαρήγα με 31,5% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 19%.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ