Με κέρδη 0,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της ανόδου του πετρελαίου, παρέμειναν επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της ανόδου του πετρελαίου, παρέμειναν επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 2.408,68 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 105,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς στις ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου προστέθηκαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, οι οποίες ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αλλά οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στα blue chips κράτησαν την αγορά σε θετικό έδαφος.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,01% στις 2.792,18 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,12% στις 1.313,03 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,42% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,82%.
Στους κλαδικούς δείκτες επικράτησαν μεικτές τάσεις. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας(+3,05%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Συμμετοχών (-1,45%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Eurobank (+0,10% στα 19,62 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,29 στα 20,52 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+1,52% στα 16,04 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 112 σημείωσαν άνοδο, 170 υποχώρησαν και 122 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος
- Learning Resources: Όταν τα παιχνίδια νικούν τους δασμούς Τραμπ
- ΕΕ: Επιπλέον 5 εκατ. δαπάνες για μεταφορά στελεχών
- Alpha Bank: Πώς σκιαγραφεί το τοπίο στις αγορές και τις οικονομίες