
Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Δέλτα του Νίγηρα
Σε κατάπαυση του πυρός συμφώνησε την Τετάρτη ο ηγέτης των ανταρτών που δρουν στο Δέλτα του Νίγηρα και ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάντζο. Οι αναταραχές στη Νιγηρία είχαν ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.
31
Σε κατάπαυση του πυρός συμφώνησε την Τετάρτη ο ηγέτης των ανταρτών που είχαν απειλήσει με επιθέσεις εναντίον ξένων πετρελαϊκών εταιρειών στο Δέλτα του Νίγηρα και ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάντζο. Οι αναταραχές στη Νιγηρία είχαν ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.
«Ο πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα δεν θα εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του λαού μας. Και όσο δεν επιτίθενται αυτοί, δεν θα επιτεθούμε ούτε εμείς» δήλωσε ο Ντοκούμπο Ασάρι, ηγέτης της Λαϊκής Εθελοντικής Δύναμης στο Δέλτα του Νίγηρα.
Ο Ασάρι ισχυρίζεται ότι η οργάνωσή του μάχεται για τα δικαιώματα της φυλής των Ιτζάου, αλλά οι Αρχές της Νιγηρίας τον θεωρούν απλώς «κλέφτη του πετρελαίου». Όπως επισήμανε ο ίδιος, στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Τετάρτης δεν συζητήθηκε το θέμα της αυτοδιάθεσης.
Η ένοπλη οργάνωση ανταρτών, της οποίας ηγείται ο Ασάρι, εκτόξευσε την Τρίτη απειλές για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του κυβερνητικού καθεστώτος και επιθέσεις εναντίον ξένων πετρελαϊκών εταρειών στο Δέλτα του Νίγηρα -γεγονός που οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη.
Από την περιοχή αυτή, εξορύσσεται το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της Νιγηρίας, η παραγωγή της οποίας φθάνει τα 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπόγεια Ρεύματα: Έρχονται δυναμικά στη σκηνή της Τεχνόπολης
- Άγιος Δημήτριος: Σήμερα στον στρατιωτικό εισαγγελέα οι «4» – Πώς ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο
- Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο από την ώρα που χτυπούν τα 5,7 Ρίχτερ
- Υποκλοπές: Η Intellexa του Ντίλιαν, με έδρα την Αθήνα, διαφήμιζε κατασκοπευτικά λογισμικά σε «Αρχές επιβολής του νόμου»
- Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ευτυχία μας;
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής



