Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση αλκοόλ δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά δεδομένα, η μπίρα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the National Cancer Institute.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης με επικεφαλής τον Δρ Luc Djousse ανέλυσε δεδομένα που αφορούσαν 10.125 ασθενείς που συμμετείχαν στην μελέτη Framingham Heart Study.

Για κάθε άτομο που εκδήλωσε καρκίνο της ουροδόχου κύστης κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, οι επιστήμονες επέλεξαν πέντε συμμετέχοντες που δεν νόσησαν από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, αλλά θεωρήθηκαν όμοιοι με τους καρκινοπαθείς αναφορικά με άλλους παράγοντες κινδύνου.

Τελικά, μετά από παρακολούθηση συνολικά 27 ετών εντοπίστηκαν 126 άτομα με καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Η συνολική κατανάλωση αλκοόλ δεν συνδέθηκε πολύ με τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, αντιθέτως η μπίρα αποδείχθηκε ότι μείωνε τον κίνδυνο. Τα άτομα που έπιναν περισσότερα από τέσσερα ποτήρια μπίρα την εβδομάδα είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου της ουροδόχου κύστης συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

health.in.gr