
Να παραιτηθούν πολιτικά πρόσωπα, αν έχουν ευθύνη για το Σινούκ, δηλώνει ο Μ.Έβερτ
Αν υπάρξουν πολιτικές ευθύνες για το Σινούκ, τότε οι πολιτικοί πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους, δηλώνει σε συνέντευξή του ο Μιλτιάδης Έβερτ, προσθέτοντας ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγονται.
38
Eάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή όχι, ποιοι ευθύνονται και ποιοι όχι, θα το αναδείξει η έρευνα που άρχισε να διεξάγεται, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Μιλτιάδης Έβρτ, αναφερόμενος στο δυστύχημα του ελικοπτέρου Σινούκ. Προσθέτει μάλιστα ότι αν υπάρξουν πολιτικές ευθύνες, «τότε οι πολιτικοί πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους».
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ακόμη ότι για την «υπόθεση του Χρηματιστηρίου» πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί και πολιτικά πρόσωπα, παραπέμποντας στο σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα κ. Ασπρογέρακα, ενώ προσθέτει: «Δεν φαντάζομαι να υπάρχει Έλληνας που να θέλει να μείνει κουκουλωμένο το έγκλημα αυτό.
Ο κ. Έβερτ κάνει λόγο για «σημάδια δυσλειτουργίας στις ένοπλες δυνάμεις», που οφείλονται στις επικρατούσες νοοτροπίες «που δεν συνάδουν με το στρατιωτικό λειτούργημα». Και προσθέτει: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Κ. Καραμανλής έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κακή κατάσταση που επικρατεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου.
Μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ τα χαρακτηρίζει «τολμηρά» και με στόχο «την ανάπτυξη της οικονομίας, τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, την πάταξη της γραφειοκρατίας και την καθιέρωση της διαφάνειας».
Τέλος, σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα μπορούσε να είναι η πρόταση της ΝΔ για την προεδρία της Δημοκρατίας, απαντά: «Θέλω να είμαι ενεργός πολιτικός και δεν νομίζω ότι πρέπει να επανέρχομαι σε αυτό το θέμα. Γενικά το θέμα δεν πρέπει να συζητείται από τώρα. […] Οι σχέσεις μου με τον Κ.Καραμανλή είναι πολύ καλές. Η ενδεχόμενη διαφοροποίησή μου σε ορισμένα θέματα βοηθάει την κυβέρνηση και οφείλεται στις απόψεις μου για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

