Με κέρδη 0,48% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 2.344,36 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92,4 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 2.704,09 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,77% στις 1.263,22 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,05% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,06%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+1,40%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Επενδύσεων (-0,56%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (+2,48% στα 20,70 ευρώ), του ΟΤΕ (+1,28% στα 11,10 ευρώ) και της ΔΕΗ (-0,71% στα 19,72 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 129 σημείωσαν άνοδο, 143 υποχώρησαν και 131 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός: Νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σκοτώνει 3 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος
- Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τον νέο παγκόσμιο δασμό 10%
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος