27

Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τις μετοχές των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμπτουν μετά τη σημαντική πτώση που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται περιορισμένος λόγω της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,44% στις 2.692,50 μονάδες.

Σε υψηλότερα επίπεδα ανέρχονται οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως η ST, η Philips και η Infineon.

Την περασμένη Παρασκευή οι μετοχές του κλάδου υποχώρησαν στη Γουόλ Στριτ μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας ημιαγωγών Intel για τις προοπτικές των πωλήσεων της λόγω μείωσης της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Κέρδη 0,73% σημείωσε η μετοχή της STMIcroelectronics μετά τη δήλωση του προέδρου της ότι η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία μικροτσίπ δεν βλέπει μεταβολή άμεσα των προβλέψεων της για τις προοπτικές της μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω της αντίστοιχης εκτίμησης της Intel.

Ανοδο 0,8% κατέγραψε η μετοχή της υπ αριθμόν δύο ευρωπαϊκής εταιρείας ημιαγωγών Infineon. Κέρδη 0,6% σημείωσε η μετοχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης Philips Electronics και 0,96% η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ASML.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 4.567,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 3.675,549 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,49% στις 3.885,76 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.244,37 μονάδες, με κέρδη 2,01%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ