Το χαρτζιλίκι ευθύνεται για τις κακές συνήθειες των Ελλήνων μαθητών
Αθήνα: Καταλύτης για τη διατροφική συμπεριφορά των μαθητών καθώς και για την απόκτηση κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοολούχων, είναι το υψηλό χαρτζιλίκι.
Αθήνα: Καταλύτης για τη διατροφική συμπεριφορά των μαθητών καθώς και για την απόκτηση κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοολούχων, είναι το υψηλό χαρτζιλίκι.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) υπερβολικό χαρτζιλίκι παίρνει από τους γονείς του το 85% των παιδιών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού διατίθεται από τους οικονομικά αυτόνομους ανήλικους σε άχρηστα τρόφιμα.
Ειδικότερα βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και τσιγάρων αρχίζει τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια από την ηλικία των 10-12 χρόνων και κορυφώνεται στις ηλικιακές ομάδες των 13-15 ετών και 16-18 ετών.
Στις ηλικίες 13-15 ετών, σε ποσοστό 28,1% των αγοριών και 7,4 των κοριτσιών, οι μαθητές δηλώνουν ότι καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά, ποσοστά που φθάνουν στο 43,5% και 22,5 αντίστοιχα για τις ηλικίες από 16-18 ετών.
Υψηλότερα είναι τα ποσοστά των καπνιστών μαθητών, με το 31,2% των αγοριών και το 22% των κοριτσιών να δηλώνουν ότι καπνίζουν στις ηλικίες 13-15 ετών. Αλλά και στις ηλικίες μεταξύ 16-18 ετών, περίπου ένας στους δυο μαθητές είναι καπνιστές (52% αγόρια και 41,2% κορίτσια).
Επίσης εκτός από το υπερβολικό χαρτζιλίκι την διατροφική συμπεριφορά των μαθητών επηρεάζει αρνητικά η μη λήψη πρωινού στο σπίτι, η μη λήψη κολατσιού από το σπίτι και η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης καθώς τα παιδιά επηρεάζονται από τις διαφημίσεις.
Τέλος, οι Έλληνες μαθητές δεν γυμνάζονται, αλλά «ασκούνται» 24-37 ώρες την εβδομάδα παρακολουθώντας τηλεόραση.
health.in.gr
- Πληθωρισμός: Στο 2,4% τον Νοέμβριο – Εκτοξεύτηκαν τα ενοίκια
- Τέλη κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 10+1 ερωταπαντήσεις
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για το φερόμενο σκάνδαλο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- Γεώργιος Δροσίνης: Η αξία του ξεπερνάει τον καιρό του
- Η γη της ελιάς: Οι ήρωες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ακρωτήρι ίσον προορισμός, πόνος ίσον ωριμότητα – Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Νικόλας Παπαγιάννης σε ένα λεκτικό πινγκ πονγκ

