36

Οι αντάρτες που είχαν οχυρωθεί για τρεις εβδομάδες στο μαυσωλείο του Αλι στη Νατζάφ χαιρέτισαν το πρωί της Παρασκευής τους χιλιάδες σιίτες που πραγματοποίσαν πορεία προς το ιερό τέμενος, μετά την παρέμβαση του Μεγάλου Αγιατολάχ Αλί αλ Σιστανί και την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους Αμερικανούς και τον Μοκτάντα αλ Σαντρ .

Ταυτόχρονα, ανδρες της ιρακινής αστυνομίας έπαιρναν θέσεις σε στρατηγικά σημεία της πόλης και αμερικανικά θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού απομακρύνονταν από την πόλη.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Αλί αλ Σιστανί και του Μοκτάντα αλ Σαντρ προβλέπει ότι οι πολιτοφύλακες του Σαντρ θα φύγουν από το τέμενος του Ιμάμη Αλι και οι Αμερικανοί θα πάψουν να το πολιορκούν, ενώ την ασφάλεια της πόλης θα αναλάβει η ιρακινή αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters