
Πυρ κατά κουκουλοφόρων αποφάσισαν οι αρχές της Τσετσενίας
Εντολή να πυροβολούν όσους κουκουλοφόρους κυκλοφορούν στα χωριά της Τσετσενίας έλαβαν οι αρχές ασφαλείας του κρατιδίου, μετά την αιματηρή επίθεση ανταρτών στο Γκρόζνι, πριν λίγες ημέρες.
43
Ρητή εντολή να πυροβολούν όσους κουκουλοφόρους κυκλοφορούν στα χωριά της Τσετσενίας έλαβαν οι αρχές ασφαλείας του κρατιδίου, μετά την αιματηρή επίθεση ανταρτών στο Γκρόζνι, πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το BBC, η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου, Αλού Αλχάνοφ, με την επισήμανση για αυστηρή συμμόρφωση με αυτήν.
Ο Αλχάνοφ θεωρείται ως ο αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής των προεδρικών εκλογών του κρατιδίου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 29 Αυγούστου.
Από την επίθεση στο Γκρόζνι και τις μάχες που ξέσπασαν στη συνέχεια σκοτώθηκαν έξι πολίτες και 50 αντάρτες. Οι αυτονομιστές, φορώντας κουκούλες και ντυμένοι ως αστυνομικοί, άνοιξαν πυρ προς πάσα κατεύθυνση σε 12 σημεία της τσετσενικής πρωτεύουσας.
Συχνά, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, οι άνδρες τόσο των ρωσικών όσο και των τσετσενικών δυνάμεων ασφαλείας φορούν κουκούλες.
Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Αλχάνοφ όσοι ενεργούν νόμιμα δεν έχουν κανένα λόγο να κρύβουν το πρόσωπό τους.
«Η εντολή έχει εκδοθεί και θα ζητήσω την αυστηρή εφαρμογή της, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός που φορά κουκούλα» προειδοποίησε ο Αλχάνοφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για αιματηρό επεισόδιο μεταξύ κτηνοτρόφων – Μετά τις… μαγκούρες βγήκαν μαχαίρια
- Η Μεγάλη Εικόνα έβαλε στο μικροσκόπιο τη σχέση παιδιών και social media
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- ΕΟΦ: Οριστική διακοπή κυκλοφορίας πέντε σκευασμάτων ινσουλίνης
- Ανδρουλάκης: Προτάσσω την αλλαγή πολιτικής κουλτούρας – Η κυβέρνηση είναι μεσ’ τη διαφθορά
- Ένταση στο Εφετείο μετά την αθώωση Ρωμανού – Δακρυγόνα από την ΕΛ.ΑΣ.

