
Μαγική η εικόνα της τελετής έναρξης για την Γιάννα Αγγελοπούλου
Εμφανώς ικανοποιημένη και συγκινημένη από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η πρόεδρος της Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της τελετής: «Ήταν μια μαγική εικόνα».
53
Εμφανώς ικανοποιημένη και συγκινημένη από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η πρόεδρος της Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της τελετής: «Ήταν μια μαγική εικόνα».
«Εδώ και μία ώρα, ξεκίνησαν επίσημα οι Αγώνες. Η Αθήνα φωτίζει όλο τον κόσμο. Ήταν μια εικόνα μαγική» σημείωσε η Γ.Αγγελοπούλου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της γιορτής και κυρίως τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ενώ έκανε ιδιαίτερα μνεία στους εθελοντές και όλους όσους και όσες συνεισέφεραν στην επιτυχία της τελετής.
«Είμαστε Έλληνες και απόψε ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν έχουμε μόνο πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και ικανότητες. Απόψε, η αρχαία μας κληρονομιά βρήκε μια μοντέρνα έκφραση», είπε η πρόεδρος της Αθήνα 2004.
Ρωτήθηκε για τη σύγκριση της σημερινής τελετής με αυτές των προηγούμενων διοργανώσεων και απάντησε: «Κάθε πόλη δείχνει το δικό της πολιτισμό. Η διαφορά των Αγώνων της Αθήνας είναι ότι εμείς πιστεύουμε πως είναι μοναδικοί, γιατί καλωσορίζουμε τους Αγώνες πίσω στην πατρίδα τους».
Αναφορικά με τη συμμετοχή του d.j. Τιέστο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε: «Ήταν ένας τρόπος να δείξουμε πόσο μπροστά είναι η Ελλάδα. Πήραμε αποφάσεις που για άλλους θα είχαν ρίσκο. Η συμμετοχή του Τιέστο ήταν μόνο μία από τις προχωρημένες αποφάσεις που πήραμε».
Σε ερώτηση για την επιλογή του τελευταίου Λαμπαδηδρόμου, η πρόεδρος της Αθήνα 2004 παρατήρησε: «Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι ένας αθλητής που μας έχει κάνει περήφανους, ένας σπουδαίος αθλητής, ένας ωραίος αθλητής. Επιπλέον, έχει σχέση με τη θάλασσα και θεωρήσαμε ότι είχε θέση στην τελετή, που είχε ως βάση το νερό, πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η Ελλάδα».
Τέλος, όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν για τον 7ο Λαμπαδηδρόμο που αναφερόταν στο πρόγραμμα της τελετής έναρξης, και κατά πόσον αυτός επρόκειτο να είναι ο Κώστας Κεντέρης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλης Ζαχαράτος είπε: «Θέλαμε να κρατήσουμε κι εμείς ένα μυστικό. Όπως ψάχνατε εσείς να βρείτε στοιχεία για την τελετή, έτσι κι εμείς θέλαμε να σας κρύψουμε ορισμένα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήσαμε και δύο αθλητές που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Νίκο Γκάλη και τον Μίμη Δομάζο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Σενγκούν και η… προσοχή στον Λεμπρόν Τζέιμς: Ο Τούρκος εξήγησε το viral στιγμιότυπο με τον «Βασιλιά» του NBA (vids)
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου – Τι λένε οι ίδιοι και πώς απαντά ο Δήμος
- «Η συμβουλή του πατέρα μου» – Τα καθημερινά τηλεφωνήματα του 26χρονου Χόμερ με τον Ρίτσαρντ Γκιρ
- Washington Post κατά Τραμπ: Οι δηλώσεις του αναιρούν η μία την άλλη – «Αδειάζει» τους δικούς του
- «Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Φρανσίσκο»
- Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Απαλλαγή Ρωμανού και άλλων δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

