43

Την ευχή οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αποτελέσουν ευκαιρία αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς, εκφράζει σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β.

«Στο πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εύχομαι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελέσουν μια ευκαιρία αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς και ανάμεσα στους πολιτισμούς, διότι ο αθλητισμός είναι μια οικουμενική διάλεκτος των ανθρώπινων σχέσεων, που αναπτύσσει ένα οικογενειακό πνεύμα και που βοηθά να ξεπεραστεί η βία που σημαδεύει ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο» τονίζει ο Ποντίφικας.

«Την στιγμή που ξεκινούν οι 28οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, απευθύνω στην εξοχότητά σας, και διά μέσου αυτής, στις αρχές και στο σύνολο του ελληνικού λαού, τις εγκάρδιες ευχές μου. Απευθύνω χαιρετισμό στα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής, στους διοργανωτές, στις επίσημες αντιπροσωπείες, στους αθλητές και σε όλα τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην επιτυχία μιας τέτοιας διεθνούς αθλητικής συνάντησης» σημειώνει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Με ευχαρίστηση προσεύχομαι για την εξοχότητά σας, όπως και για τον ελληνικό λαό, του οποίου το πνεύμα φιλοξενίας που επιδεικνύει γνωρίζω, για τους διοργανωτές, για τους αθλητές και τους παρόντες θεατές ή όσους παρακολουθούν τις αθλητικές μεταδόσεις διά των μέσων επικοινωνίας, να έχετε τις ευλογίες του Κυρίου. Σε όλους απευθύνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ