Έρευνα προβλέπει αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα την επόμενη τριετία
Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης (θυγατρική του ΟΑΕΔ) που παρουσίασε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
28
Η απασχόληση αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε 7.500 επιχειρήσεις, τα συμπεράσματα της οποίας έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Αύξηση απασχόλησης αναμένεται σε ειδικότητες πτυχίου ΑΕΙ (πληροφορική, πολιτικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι, διευθυντές προσωπικού και προμηθειών, λογιστές κ.λπ.). Επίσης, σε ειδικότητες πτυχίου ΤΕΙ (τεχνολόγοι, ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί βοηθοί αναλυτών και προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών).
Δυναμική επίσης αναμένεται η ζήτηση στους τομείς της βιολογίας και της ιατρικής. Αυξητική θα είναι ακόμη η τάση στους πωλητές, σερβιτόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς αυτοκινήτων και ορισμένες ειδικότητες χειριστών.
Στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν κενές 50.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 13.000 για πάνω από έξι μήνες. Η ζήτηση εμφανίζεται μεγαλύτερη στην Αττική (28,7%), στην Κεντρική Μακεδονία (25,6%), στο νότιο Αιγαίο (7,3%) και στη δυτική Μακεδονία (11,7%). Κατά κλάδο, στη ζήτηση προηγούνται τα ορυχεία (11,2%) και ακολουθούν η υγεία (6,5%), η εκπαίδευση (6,4%), η διαχείριση ακίνητης περιουσίας (5,2%), το χονδρικό εμπόριο (4,6%) κ.ά.
Εντύπωση προκαλεί το εύρημα ότι μόνο το 9,6% των ιδιωτικών επιχειρήσεων αναζητά «απασχολήσιμο» μέσω του ΟΑΕΔ. Αυτό επιβεβαιώνει, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος την αποτυχία των προγραμμάτων κατάρτισης των προηγούμενων χρόνων. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι το 66,4% των επιχειρήσεων ουσιαστικά δηλώνει ότι συμμετέχει στα προγράμματα κατάρτισης κυρίως για να μειώσει το κόστος εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλυφάδα: «Σκότωσα τη μητέρα μου» – Η ομολογία του πατροκτόνου το 2014 και οι απειλές για περισσότερη βία
- Πάτρα: 19χρονος και 17χρονη τα θύματα του τροχαίου – «Καρφώθηκαν» σε φανάρι και σκοτώθηκαν ακαριαία
- Χρήστος Παντελής: Πέθανε ο «Μανάρας», μία εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου τραγουδιού
- Μεγάλο παιχνίδι για την Εθνική: Κοντράρεται με την Ιταλία, με στόχο το χάλκινο μετάλλιο
- Sunday Shopping During Winter Sales
- Γλυφάδα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που βρέθηκε νεκρός ο άντρας στη Γλυφάδα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
