53

Με αισθητή πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά την έναρξη των συναλλαγών την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα της πτώσης στη Γουόλ Στριτ και των τιμών – ρεκόρ στο πετρέλαιο.

Η επιρροή αυτών των δύο αρνητικών παραγόντων αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ισχυρότερη από τα θετικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσαν την Τετάρτη αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές εισηγμένες, όπως η Commerzbank και η Credit Suisse (τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών).

Αναλυτικότερα, ο δείκτης FTSE-100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,5% και διαμορφώνεται στις 4.407,2 μονάδες.

Μεγαλύτερη πτώση, σε ποσοστό 0,7%, παρουσιάζει ο CAC 40 στην αγορά του Παρισιού και βρίσκεται στις 3.624,6 μονάδες.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX υποχωρεί στις 3.847,3 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,8%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ