Απώλειες 0,41% την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες
Παρά τη σχετική βελτίωση του τζίρου της αγοράς και η ανοδική κίνηση των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης οι πιέσεις κυρίως στις μετοχές του Τραπεζικού κλάδου οδήγησαν το γενικό δείκτη της Σοφοκλέους σε μικρές απώλειες 0,41% και στις 2.326,07 μονάδες.
28
Η σχετική βελτίωση του συνολικού τζίρου της αγοράς και η ανοδική κίνηση των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν τα θετικά στοιχεία της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη.
Εντούτοις, οι πιέσεις κυρίως στις μετοχές του Τραπεζικού κλάδου οδήγησαν το γενικό δείκτη τιμών σε μικρές απώλειες 0,41% και στος 2.326,07 μονάδες, στο κλείσιμο.
Ο δείκτης της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,81%, ο δείκτης της Μεσαίας υποχώρησε 0,23%, ενώ αντίθετα κινήθηκε ο δείκτης της Μικρής Κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας με σημαντική άνοδο 1,49%.
Η πλειοψηφία των επιμέρους κλαδικών δεικτών έκλεισε με θετική μεταβολή. Ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας πέτυχε τη μεγαλύτερη άνοδο με 3,47% και ακολούθησαν των Βασικών Μετάλλων με 1,84% και του Λιανικού Εμπορίου, με κέρδη 1,69%.
Αντίθετα, ο κλάδος των Ασφαλειών παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση κατά 1,93% και ακολούθησαν ο κλάδος των Τραπεζών με απώλειες 1,47% και της Πληροφορικής, με πτώση 0,98%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 108,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν 196 σημείωσαν άνοδο, 92 υποχώρησαν και 65 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΑΠΕ
- Γιουβέντους – Κόμο 0-2: Η ομάδα του Δουβίκα «ονειρεύεται» ακόμη και το Champions League!
- Δοκάρι ο Ταρέμι (vid)
- Αύξηση των δασμών από 10% σε 15% αποφάσισε ο Τραμπ
- Για τον Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τιμοτέ Σαλαμέ θα είναι πάντα το έφηβο αγόρι που γνώρισε κάποτε
- Στέλεχος της Χεζμπολάχ καλεί σε αντίσταση μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
- Εντυπωσιακό βίντεο: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη Ραφήνα
