
Στο «μικροσκόπιο» μεγαλοϊδιοκτήτες που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ
Σε έλεγχο θα υποβληθούν περίπου 2.300 φορολογούμενοι που φέτος δεν υπέβαλαν δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, προκειμένου να εντοπιστεί εάν μεταβίβασαν κάποια περιουσιακά στοιχεία τους.
53
Σε έλεγχο θα υποβληθούν περίπου 2.300 φορολογούμενοι που φέτος δεν υπέβαλαν δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, προκειμένου να εντοπιστεί εάν μεταβίβασαν κάποια περιουσιακά στοιχεία τους.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι από τα προσωρινά στοιχεία από τις δηλώσεις ΦΜΑΠ δείχνουν ότι ο αριθμός των φορολογουμένων περιορίστηκε σε 39.000 έναντι 41.368 φυσικών προσώπων που είχαν υποβάλει δήλωση την προηγούμενη χρονιά.
Το γεγονός προβληματίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που θέλουν να διασταυρώσουν εάν η μη υποβολή δήλωσης δικαιολογείται από την αλλαγή περιουσιακής κατάστασης των εν λόγω φορολογουμένων, και άρα αυτοί δεν εμπίπτουν πλέον στα κριτήρια ΦΜΑΠ, καθώς δεν υπήρξε καμία αύξηση των αφορολόγητων ορίων.
Η διασταύρωση θα γίνει με τα στοιχεία περσινών δηλώσεων καθώς και με τα έντυπα Ε9 που υποβλήθηκαν φέτος.
Πάντως, παρά τη μείωση των φυσικών προσώπων που υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ, τα έσοδα του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας κυμαίνονται στα ίδια με πέρσι επίπεδα, δηλαδή στα 75 εκατ. ευρώ, έναντι 74,16 εκατ. ευρώ το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία