Αλλοιωμένα τρόφιμα εντόπισε σε 265 επιχειρήσεις ο ΕΦΕΤ
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, την Τετάρτη, ο ΕΦΕΤ παρέπεμψε στον εισαγγελέα τις 265 επιχειρήσεις εστίασης, παρασκευής γευμάτων και προμήθειας τροφίμων μετά τον έλεγχο που διενέργησε. Το αποτέλεσμα των ελέγχων έδειξαν ότι το 10% των επιχειρήσεων παραβιάζουν βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
Ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στις Ολυμπιακές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο) και προχώρησε σε κατάσχεση 170 τόνων αλλοιωμένων τροφίμων, όπως κρέατα, ψάρια και σάλτσες.
Από το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, σε ποσοστό 30% αφορούσαν αλλοιωμένα τρόφιμα, σε ποσοστό 29% τις συνθήκες υγιεινής και σε ποσοστό 13% – 15% την ελλιπή σήμανση τροφίμων (ημερομηνίες παραγωγής και λήξης).
health.in.gr
- Κύπρος: «Απειλή ασφάλειας» στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Αναφορές για «πτώση αεροσκάφους» και «έκρηξη»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων

