Αλλοιωμένα τρόφιμα εντόπισε σε 265 επιχειρήσεις ο ΕΦΕΤ
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, την Τετάρτη, ο ΕΦΕΤ παρέπεμψε στον εισαγγελέα τις 265 επιχειρήσεις εστίασης, παρασκευής γευμάτων και προμήθειας τροφίμων μετά τον έλεγχο που διενέργησε. Το αποτέλεσμα των ελέγχων έδειξαν ότι το 10% των επιχειρήσεων παραβιάζουν βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
Ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στις Ολυμπιακές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο) και προχώρησε σε κατάσχεση 170 τόνων αλλοιωμένων τροφίμων, όπως κρέατα, ψάρια και σάλτσες.
Από το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, σε ποσοστό 30% αφορούσαν αλλοιωμένα τρόφιμα, σε ποσοστό 29% τις συνθήκες υγιεινής και σε ποσοστό 13% – 15% την ελλιπή σήμανση τροφίμων (ημερομηνίες παραγωγής και λήξης).
health.in.gr
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ
- Ακίνητα: Νέο τέλος από τους δήμους – Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο
- Release Athens 2026: Offspring και Bad Religion σε μια punk rock πανδαισία


