
Αλλοιωμένα τρόφιμα εντόπισε σε 265 επιχειρήσεις ο ΕΦΕΤ
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αθήνα: Εκατόν εβδομήντα τόνους αλλοιωμένων κρεάτων, ψαριών και σαλτσών εντόπισε σε 265 εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρίες προμηθευτών τροφίμων, ακόμη και μαγειρεία νοσοκομείων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, την Τετάρτη, ο ΕΦΕΤ παρέπεμψε στον εισαγγελέα τις 265 επιχειρήσεις εστίασης, παρασκευής γευμάτων και προμήθειας τροφίμων μετά τον έλεγχο που διενέργησε. Το αποτέλεσμα των ελέγχων έδειξαν ότι το 10% των επιχειρήσεων παραβιάζουν βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
Ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στις Ολυμπιακές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο) και προχώρησε σε κατάσχεση 170 τόνων αλλοιωμένων τροφίμων, όπως κρέατα, ψάρια και σάλτσες.
Από το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, σε ποσοστό 30% αφορούσαν αλλοιωμένα τρόφιμα, σε ποσοστό 29% τις συνθήκες υγιεινής και σε ποσοστό 13% – 15% την ελλιπή σήμανση τροφίμων (ημερομηνίες παραγωγής και λήξης).
health.in.gr
- LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ
- Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στο Ρέθυμνο
- Το blokecore πάει Μουντιάλ – Πώς η ποδοσφαιρική φανέλα πέρασε από το γήπεδο στις ντουλάπες
- Σπουδαίος Σίνερ: Πήρε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και επέστρεψε στο Νο.1 (2-0, vid)
- LIVE: Κόμο – Ίντερ
- «Όπως μπήκαμε στην Λιβύη και το Καραμπάχ, μπορούμε να μπούμε στο Ισραήλ», προειδοποιεί ο Ερντογάν

