«Αλμα» 1% στις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Μάιο
Τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2001 σημείωσαν το Μάιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, καθώς επιταχύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των αγορών αυτοκινήτων και άλλων διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
27
Τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2001 σημείωσαν το Μάιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, καθώς επιταχύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των αγορών αυτοκινήτων και άλλων διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 1% έναντι αύξησης 0,2% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση 0,8%.
Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,6% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αντανακλώντας την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει δημιουργήσει 1,2 εκατ. θέσεις εργασίας από τις αρχές του έτους.
Τα τελευταία στοιχεία ενισχύουν τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η Fed θα προχωρήσει την Τετάρτη στην αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 1,25%. Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Agartha: Όταν οι φαντασιώσεις του Χίμλερ γίνονται memes και «αγγίζουν» τον Λευκό Οίκο
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το χάσμα μεταξύ ουραγών και πρωτοπόρων στην Ευρώπη και που ανήκει η Ελλάδα
- Ιταλία: Το παραδεισένιο νησί χωρίς δρόμους, χωρίς σήμα τηλεφώνου και σχεδόν χωρίς τουρίστες
- Ωράριο εργασίας: Σε εφαρμογή από 16/2 ο νέος εργασιακός νόμος με το 13ωρο – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Ο μύθος της ισότητας: πώς η Γαλλία επιστρέφει σε μια κοινωνία κληρονόμων
- Αγρότες: Αποχώρησαν από το μπλόκο του Προμαχώνα και ετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη




