Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Βέλγος παιδεραστής, Μαρκ Ντιτρού
Αυλαία την Τρίτη στην πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας που συγκλόνισε το Βέλγιο πριν από οκτώ χρόνια, καθώς ο Μαρκ Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και το βιασμό έξι ανήλικων κοριτσιών και τη δολοφονία ενός εξ αυτών.
31
Αυλαία την Τρίτη στην πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας που συγκλόνισε το Βέλγιο πριν από οκτώ χρόνια, καθώς ο Μαρκ Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και το βιασμό έξι ανήλικων κοριτσιών και τη δολοφονία ενός εξ αυτών.
Ο δικαστής του Αρλόν ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από διαβουλεύσεις μιας ώρας με τους ενόρκους. Καταδικάστηκαν επίσης η πρώην σύζυγος του Ντιτρού, Μισέλ Μαρτέν σε 30ετή κάθειρξη, καθώς και ο συνεργός του Ντιτρού στην υπόθεση αυτή, Μισέλ Λελιέβρ σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο επιχειρηματίας Μισέλ Νιούλ σε 5 χρόνια φυλάκιση.
«Μαρκ Ντιτρού έχεις καταδικαστεί στη μεγαλύτερη δυνατή ποινή που προβλέπεται. Ελπίζω πάντως να βγεις από εδώ σε καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα θύματα, που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας» είπε στον Ντιτρού ο δικαστής Στεφάν Γκου.
Ο Μαρκ Ντιτρού είχε παραδεχθεί μόνο τις κατηγορίες της απαγωγής και του βιασμού των έξι ανήλικων κοριτσιών, αρνούμενος ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην προ οκτώ ετών δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών. «Δεν είμαι δολοφόνος» δήλωνε προ ημερών ενώπιον των δικαστών της πόλης Αρλόν.
Ο 47χρονος ηλεκτρολόγος επιμένει πως δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένας απρόθυμος συνεργός ευρύτερου δικτύου παιδεραστίας. Παραδεχόμενος μεν την ενοχή του για την απαγωγή και τον βιασμό των κοριτσιών, ο Ντιτρού υποστηρίζει πως εμπιστεύθηκε τη φύλαξη των θυμάτων του σε άλλους, δίχως ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μοτοσικλετιστής παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό προσπαθώντας να διαφύγει – Βίντεο ντοκουμέντο
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό των αγροτών το Μαξίμου – «Διάλογος αλλά στο πλαίσιο της λογικής και των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού»
- «Καμπάνα» από τη Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα
- Κρήτη: «Θέλουμε απαντήσεις – Ο γιος μας πέθανε από κωλυσιεργία» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 37χρονου ορειβάτη
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Ουκρανία: Οι συμφωνίες του Μινσκ στοιχειώνουν το Κίεβο – Τι θα απαντήσει στο σχέδιο «αλά Κορέα» του Τραμπ

